16 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-KRALİÇE'NİN TÜRKİYE'DEKİ SON GÜNÜ

-İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Türkiye ziyaretini, bugünkü temaslarının ardından tamamlıyor.

-Kraliçe 2. Elizabeth, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e veda ziyaretinde bulunacak ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde, doğum günü için verilecek resepsiyona katılacak. Kraliçe için verilen Garden Parti'ye CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak. (Saat:10.35)

-İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Büyükelçiliği ikametgahında görüşecek. (Saat:11.15)

-Kraliçe ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, daha sonra Ankara'dan ayrılacak. (Saat:13.00)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori ve Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Ochır Ochrjav'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.30/16.00)

-BİLİM VE TEKNOLOJİ YÜKSEK KURULU

-Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ankara'da toplanıyor. (Saat:15.00)

-TÜRKİYE SOFRASI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile Haftası nedeniyle 81 ilden seçilen aile temsilcileriyle Ankara'da Lale Kültür Merkezi'nde ?Biz Bir Aileyiz-Türkiye Sofrası Etkinliği? kapsamında bir araya geliyor. (Saat:10.00)

-CHP'Lİ ERSİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-ÜSTÜN ZEKALI VE YETENEKLİ ÇOCUKLAR KONGRESİ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, ATO'da düzenlenen Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Kongresi'ne katılıyor. (Saat:10.00)

-DTP'Lİ YÜKSEK'İN BASIN TOPLANTISI

-DTP Eşbaşkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, parti genel merkezinde, kuraklık ve çiftçilerin sıkıntılarıyla ilgili, bazı DTP'li milletvekillerinin de katılacağı basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-EĞİTİM-SEN'DEN YÖNETMELİK PROTESTOSU

-Eğitim-Sen Ankara Şubeleri, ders kitapları inceleme yönetmeliğinin son 6 yılda 15 kez değiştirilmesini, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı önünde protesto ediyor. (Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÖNELTİLEN ?RÜŞVET? SORUSU YANITSIZ KALDI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Enerji Bakanlığı döneminde ?rüşvetle mazot aldığına? ilişkin açıklamaları üzerine TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi yanıtsız kaldı.

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis içtüzüğüne aykırı bulduğu önergeyi iade ederken, "Soru kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve bilinen konular hakkında bilgi istemekten ibarettir? dedi.

-KAMU İHALE KURUMU BAŞKANI GÜL: ?YOLSUZLUKLA MÜCADELE MİSYONUM YOK?

-Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hasan Gül, Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapan yeni düzenlemenin yolsuzlukla mücadeleye sekte vuracağı eleştirilerine karşılık, ?Benim yolsuzlukla mücadele gibi bir misyonum yok? dedi.

-Mevzuata aykırılığın yolsuzluk anlamına gelmeyebileceğini ifade eden Gül, kamuoyunda ?Ali Dibo? olarak bilinen bazı AKP'lilerin Hatay'da yaptığı yolsuzluklar tartışmasını örnek göstererek, ?Hatay olayında bunu bir türlü anlatamadık. KİK yolsuzluk buldu, diye sunuldu. Hatay'da bulduğumuz usule aykırılık; yolsuzluk değil. Yolsuzluk var mı yok mu ben bilemiyorum ? dedi.

-İptal edilen ihalelerin şikayet edilemeyecek olmasını değerlendiren KİK Başkanı, bu düzenlemenin kendileri tarafından hazırlanan taslakta bulunmadığını, Başbakanlık'ta eklendiğini ifade ederek, ?Bu düzenleme ile suistimallar olması mümkün? dedi.

-HAVA YOLUNDA REKABET YOLCU SAYISINI ARTIRDI

-Hava yolu şirketleri arasında artan rekabet yolculukta hava yolunu tercih edenlerin sayısını artırdı. 2008 yılının ilk çeyreğinde hava yolunu tercih eden yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 6.3 artarak 12 milyon 113 bine çıktı.

-PARA ARZINDA 4 MİLYAR YTL'LİK AZALMA YAŞANDI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 25 Nisan-2 Mayıs haftasında 4 milyar 78 milyon YTL azalarak 402 milyar 272 milyon YTL'ye indi. Para arzında yılbaşından bu yana artış 32.1 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-BELEDİYELER SİGARA YASAĞINA HAZIRLANIYOR

-19 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Yasanın uygulanmasında önemli role sahip olan yerel yönetimler ?yasayı en iyi biçimde uygulayacakları? mesajını verdi. Buna karşın sigara tiryakisi vatandaş da yasanın uygulanacağına inanmıyor.

-Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, sigara yasağı konusunda belediye olarak çok sıkı denetim yapacaklarını ve hiçbir konuda toleranslı davranmayacaklarını söyledi. Eryılmaz, ?Yurttaşlardan sigara konusunda gelen şikayetleri anında değerlendireceğiz. Bundan ayrı olarak ekiplerimiz devamlı denetimde bulunacak ve bu konuda gerekirse özel ekipler kurma yoluna gideceğiz? dedi.

-19 Mayıs'ta yürürlüğe girecek sigara yasa ile ilgili olarak ?Yıllardır bu yasayı bekliyorduk? diyen Sigarayla Savaşanlar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Kural, sigara yasağı konusunda anket yaptırdıklarını ve anket sonuçlarının ümit verici olduğunu belirtti.

-DİSİPLİN SUÇU İŞLEYEN ÖĞRETMENE 3 AYRI SORUŞTURMA AÇILACAK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, disiplin suçu işleyen öğretmenler hakkında 3 ayrı kanuna göre soruşturma açılacağını bildirdi.

-?GİLMORE ÖDÜLLÜ? PİYANİST FLİTER İSTANBUL'DA

-Dünyada bugüne kadar sadece beş piyanistin almaya hak kazandığı ?Gilmore Ödülü? sahibi, ünlü Arjantinli piyanist İngrid Fliter, ?İstanbul Resitalleri?nin konuğu olarak müzikseverlerle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber