Gümrük muhafaza ekipleri 646 milyon liralık kaçakçılığı önledi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Mersin'de yürütülen operasyonda gümrüklenmiş değeri 632 milyon lira olan kaçak ticari eşya, Niğde'de gerçekleştirilen operasyonda 14 milyon lira değerinde kaçak tütün ve üretim aksamları ele geçirildi.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 15 Mayıs 2024 08:49, Son Güncelleme : 15 Mayıs 2024 11:50

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen risk analizi ve istihbarat çalışmaları sonucu şüpheli görülen dört konteyner mercek altına alındı.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinin takibinde bulunan firmaya ait işlemlerin incelenmesi sonucu ortaya çıkan şüpheli tablo sonucu, x-ray taramasına yönlendirilen konteynerlerde şüpheli yoğunluk tespit edildi.

Ekiplerce gerçekleştirilen detaylı arama neticesinde bahse konu konteynerler içerisinde beyan edilen eşyadan farklı olarak 632 milyon Türk Lirası değerinde 81 ton muhtelif eşya tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

14 milyon lira değerinde kaçak tütün ve üretim aksamları ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ve Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Niğde İlinde bir depoya düzenlenen operasyonda 14 milyon Türk Lirası değerinde kaçak tütün ve üretim aksamları ele geçirildi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi hakkında adli tahkikata başlanmıştır.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekiplerinin 2 ilde gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde toplamda 646 Milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılığa engel olundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber