Avukat elinde bir tutam saçla ölü bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali ŞEN/MERSİN, (DHA)

MERSİN'in Erdemli İlçesi'ndeki yazlığında geçen yıl yazlığında elinde bir tutam saçla ölü bulunan, vücudunda ise ölümüyle ilgili herhangi bir ize rastlanmayan Mersin Barosu'na kayıtlı avukat 55 yaşındaki Mustafa Döleksoy'un cinayete kurban gittiğinden şüpheleniliyor. Avukatın ailesi, cinayet iddiasında bulunurken, ?Oğlumuzun elindeki saç kime ait?? diye sordu.

Mersin Barosu'nda aynı soyadıyla 2 avukat olduğu için ?Dölek' soyadını ?Döleksoy' olarak değiştiren Mustafa Döleksoy, Erdemli İlçesi'nde Yunus Tatil Sitesi'nde, kendine ait yazlıkta 25 Ağustos 2007'de ölü bulunmuştu. 5 günlük olduğu tahmin edilen, vücudu kısmen moraran cesette ölüm nedeniyle ilgili herhangi bir delici, kesici alet veya darp izi bulunamamıştı. Sadece sol elinde bir tutam saç olan Döleksoy'un ölümündeki esrar perdesi aralanamazken, vücudundan alınan parçanın Adli Tıp'taki inceleme sonucu da henüz gelmedi.

Oğullarının ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada 1 yıldır sonuç alınamadığından yakınan 78 yaşındaki anne Sultan ve 81 yaşındaki baba Ali Dölek, ocak ayında savcılığa dilekçe vererek cinayet şüphesine dikkat çekti. Erdemli Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Dölek çifti, oğullarının cinayet kurbanı olabileceğini ileri sürdükleri dilekçelerinde, ?Oğlumuzun sol elinde bulunan saç örneğinin kendisine ait olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu durum bile ölümünün normal olmadığını göstermektedir. Oğlumuzun öldürülmüş olmasından şüphe etmekteyiz? dedi. Savcılık, dilekçeyi alarak, işleme koydu.

Anne Sultan Dölek, 7 çocuğundan en büyüğü olan avukat oğlunun 9 yıllık eşi Zerrin Verdi ile 2001 yılından beri ayrı yaşadığını, boşanma davalarının ise sürdüğünü belirterek, ?Oğlum 9 yıl evli kalmasına karşılık, bu süre içerisinde anlaşamadılar ve boşanmaya karar verdiler. Açtığı boşanma davasıyla ilgili, bana ?Anne bu kadından yakında kurtuluyorum, ilk duruşmada boşanma kararını alırım' dedi. Ama ne yazık ki 16 gün sonra cesedi bulundu. Oğlumun katil ya da katillerinin bulunmasını istiyoruz? diye konuştu.

BACANAĞI DA EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞ

Anne Dölek, oğlunun bacanağı olan mimar İlker Babayoğlu'nun da 2001 yılında Tarsus'taki evinde ölü bulunduğunu, onun ölüm nedeninin de belirlenemediğini söyledi. Sultan Dölek, ?Oğlumun bacanağı İlker'in de evinde ölü bulunması tesadüf değildir. Bacanağı öldüğü zaman, oğlum onun otopsi raporuna bana vermiş, ?Bana bir şey olursa bu işin peşini bırakmayın, ölümü şüpheli görünüyor. İlker eceliyle ölmedi' demişti. Şimdi bu ölümleri ancak adli makamlar çözer. Devletimizin kolu uzundur. Oğlumun katil ya da katillerinin bulunmasını istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber