Türk Sağlık-Sen'den 'sözleşmeli personel' eylemi

Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türk Sağlık-Sen sözleşmeli sağlık personelinin sorunlarını dile getirmek için 24 Mayıs'ta eylem yapacak. 20 ilden Ankara'ya gelecek olan sağlık personeli Abdi İpekçi Parkı'nda buluşacak.

- Türk Sağlık-Sen sözleşmeli sağlık personelinin sorunlarını dile getirmek için 24 Mayıs'ta eylem yapacak. 20 ilden Ankara'ya gelecek olan sağlık personeli Abdi İpekçi Parkı'nda buluşacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada, sözleşmeli sağlık personelinin sorunlarını dile getirebilmek amacıyla 24 Mayıs'ta Abdi İpekçi Parkı'nda Türk Sağlık-Sen olarak eylem düzenleyeceklerini bildirdi. Kahveci, hükümetin sözleşmeli personel istihdamında ısrar ettiğini ve bu istihdam modelini artırmayı hedeflediğini savundu. Hükümetin sözleşmeli personelin sorunlarını görmezden geldiğini ifade eden Kahveci, ?Ne yazık ki hükümet sözleşmeli personelin feryatlarına kulak tıkamaktadır. Sözleşmeli personel bugün eş durumu tayini ve becayiş hakkı verilmemesi nedeniyle işi ile ailesi arasında bir tercihe zorlanmaktadır. Birçok sözleşmeli personelin aile bütünlüğü zarar görmekte, yuvaları dağılmaktadır. Askerlik dönüşü işe başlamakta sıkıntı yaşamaktadırlar. Aynı işyerinde farklı mali ve sosyal haklara sahip personel olması çalışma barışını zedelemektedir. Bunların dışında daha birçok sorunlarla sözleşmeli personel çalışma hayatını sürdürmeye devam etmektedir.? dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personelin içinde bulunduğu bu durumu tüm platformlarda dile getirerek çözüm istediklerini kaydeden Önder Kahveci şunları söyledi:

?Sözleşmelerin tek taraflı fesh edilmesinin iptalinden, askerlik dönüşü işe başlama gibi birçok konuda hukuki kazanımlar elde ederek sözleşmeli personelin önemli haklar elde etmesini sağladık. Hala açtığımız birçok dava da devam etmekte. Yetkili sendika olarak sözleşmeli personelin sorunlarını dile getirdiğimiz Toplu görüşmelerde, Hükümet tarafından Kurum İdari Kurul toplantılarında Sağlık Bakanlığı yöneticileri tarafından sözler verilmesine ve imzalar atılmasına rağmen sözleşmeli personel için olumlu somut bir adım atılmamıştır. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak artık ?Söz Bitti Sıra Eylemde? diyerek 24 Mayısta Ankara'da Abdi İpekçi Parkında büyük bir eylem yapma kararı aldık. 20 ilden otobüs kaldıracağımız eylemimize tüm Türkiye'de görev yapan sözleşmeli personeli bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber