Çankaya'da yöneticilere sigara cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Şube Müdürü Özkan Bozdoğan ve İmar Müdürü Mehmet Karaman'a kapalı alanda sigara içtikleri için ceza yazıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, ?İnsan sağlığına, hukuka, kurum kimliğimize duyduğumuz saygının gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz? dedi.

Eryılmaz, 19 Mayısta uygulanmaya başlanan yasağı önemsediklerini belirterek, bunun en somut kanıtının Fen İşleri Yapı Şube Müdürü ile İmar Müdürüne yasağa uymamaları nedeniyle ceza yazılması olduğunu söyledi.

Sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle dünyada her gün 14 bin, Türkiye'de ise 250 kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Eryılmaz, yasanın uygulanması sürecinde yerel yönetimlere de önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Çankaya Belediyesine ait hizmet binalarında gerek çalışanların, gerekse vatandaşların kesin biçimde sigara içemeyeceklerini, sigara içmek için ayrılmış tüm odaların da kaldırıldığını anımsatan Eryılmaz, şunları söyledi: ?İnsan sağlığına, hukuka, kurum kimliğimize duyduğumuz saygının gereğini yaptık yapmaya devam edeceğiz. Çankaya'nın her yerinde bu karar için titizlikle çalışacağımızı, asla müsamaha göstermeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Çankaya halkının da gerekli duyarlılığı göstereceğine yürekten inanıyoruz. Birbirimize saygı duyalım, sigara yasağına uyalım.?

Bu arada, Fen İşleri Yapı Müdürü Özkan Bozdoğan ve İmar Müdürü Mehmet Karaman'ın cezalarını peşin ödedikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber