'Kardelenler Kara İnat Büyür' isimli şiirinin hikayesi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'nın Mannheim kentinden Türkçe Olimpiyatları'na katılan Büşra Kaynak'ın okuyacağı 'Kardelenler Kara İnat Büyür' isimli şiirin anlamlı bir hikâyesinin olduğu ortaya çıktı.

Bu şiirin 1994 yılında Batman'da öğretmenlik yaparken PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen Giresunlu öğretmen Mustafa Gümüş için yazıldığı belirlendi. Şiiri, şehit öğretmenin arkadaşı edebiyat öğretmeni Derya Akgün'ün kaleme aldığı öğrenildi.

2 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları finali için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren Türk okullarında eğitim alan gençler, ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek için birbirinden farklı şiir ve şarkılarla yarışmaya hazırlanıyor.

Almanya'nın Mannheim kentindeki Türk Koleji'nden yarışmaya katılan Büşra Kaynak'ın seslendireceği 'Kardelenler Kara İnat Büyür' şiirinin farklı bir hikâyesi bulunuyor. Bu şiir, Batman'ın Çerimova köyünde öğretmenlik yaparken 1994 yılının Eylül ayında teröristler tarafından şehit edilen 7 çocuklu ailenin tek oğlu Mustafa Gümüş isimli öğretmeni anlatıyor.

Bu şiiri Mustafa Gümüş'ün şehit edilmesinden sonra yazdığını söyleyen öğretmen arkadaşı Derya Akgün, şiir için, "En samimi arkadaşımıza verilecek en güzel hediyeydi." diyor. Gümüş ile İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden gelen bir dostluklarının olduğunu söyleyen Akgün, Mustafa Gümüş'ü şu sözlerle anlatıyor: "O milletinin sevdalısı, yurt âşığı bir hizmet eriydi. Bunu ispat için de ömrünün baharında Batman'da canını vatanı için feda etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber