Rektörlerin ve gazetelerin modern bulduğu 19 Mayıs kıyafetleri

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) kız öğrencilerinin Manisa'daki 19 Mayıs törenlerde yaptıkları step gösterisinde giydikleri kıyafetler, AKP'nin tepkisini çekti. Belediye Başkanı Kar, Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda yaklaşık 10 bin kişinin izlediği gösterilerde 40 dakika boyunca step ve aerobik yapan BESYO öğrencilerinin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını söyledi.

Başkan Kar, 19 Mayıs gösterilerinin ardından Ankara'da AKP Manisa milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü belirterek, ?Öğrencilerin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını gördük. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi? dedi. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, ?Bunda yadırganacak bir şey yok. Kıyafetler son derece moderndi? karşılığını verdi.

?Gelecek yıl yaşanmayacak'

Konuyu haftalık değerlendirme toplantısında gündeme getiren Kar, gösterilerin ardından Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı için Ankara'ya gittiğinde, AKP Manisa milletvekilleri Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

?CBÜ'lü öğrencilerin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını gördük. Ulusal gazetelerde çıkan fotoğraflarda görülen kıyafetler Ankara'da gerçekten huzursuzluk yaratmış. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi. Biz bu konuda programı yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Önümüzdeki yılki kutlamalarda bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz. Öğrencilerin kıyafetleriyle bu kadar ön plana çıkmamız ve gündeme bu şekilde gelmemiz hoş olmadı.?

CBÜ Rektörü Öncü, Kar'ın açıklamasının son derece yersiz olduğunu belirterek, ?Kıyafetler ve sergilenen dans gösterileri gayet moderndir. Bunun yadırganacak herhangi bir şeyi yok. Bunu ilk kez yapmıyoruz. Her yıl 19 Mayıs'ta buna benzer gösterilerde erkek ve kız öğrencilerimiz görev alıyor. Öğrencilerimiz yaptıkları gösterilerle, 19 Mayıs Bayramı'na katılan Manisalılar tarafından ayakta alkışlanıyor. Bu yılki törenlerde de en çok alkışı bizim öğrencilerimiz aldı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber