Türk Eğitim-Sen 5 bin kişiyi Şehitler Abidesi'nde buluşturdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk Eğitim-Sen'in 80 ilden vatandaşların katılmıyla düzenlediği ''El Ele Çanakkale'ye'' etkinliğinde, yaklaşık 5 bin kişi Şehitler Abidesi'nde buluştu.

Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle erken saatlerde şehir merkezindeki iskeleye gelen gruplar, buradan arabalı vapurla Eceabat ilçesine geçerek törenlerin yapılacağı yer olan Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde toplandı. Burada düzenlenen törende konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar kapsamlı bir şehitlik ziyareti olmadığını söyledi.

Çanakkale'ye gerçek anlamda sahip çıkmanın, onun ruhunu yeniden canlandırıp Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na el ele, gönül gönüle gitmek anlamına geldiğini ifade eden Koncuk, ''Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar var. İçeride ve dışarıda düşmanlarımız var. Böyle bir coğrafyada sizi rahat bırakmazlar. Bunun tedbiri, evlatlarımızı vatansever yetiştirmektir. Çanakkale'de canını verenler vatan sevgisinden mahrum olsaydı 253 bin şehidi vermezdik.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen tarafından üzerlerinde Çanakkale savaşlarında şehit düşen Mehmetçikler'in isimlerinin yazılı olduğu künyelerin hediye edilmesi, geziye katılan öğrencileri duygulandırdı.

Daha sonra birlikte 57. Alay Şehitliği çevresine iki çınar fidanı dikildi ve etrafına 80 ilden getirilen topraklar döküldü. Etkinlik, rehber eşliğinde diğer şehitlik ve anıtların gezilmesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber