Çelik: Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şişli'de Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte geldiği okulun açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, okul yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

''Bal bal demekle ağız tatlanmaz'' atasözünü hatırlatan Çelik, bal tadı almak isteyenlerin onu tatmaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

''Bazı insanlar sabah akşam çağdaşlıktan söz ediyor. Bazı insanlar laf üretirler, bazı insanlar da laf üretmeyi bir tarafa bırakıp iş üretirler. İşte bugün bunun en güzel örneği burada karşımızda duruyor. Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor. Ancak bazı insanlar felaket tellallığı yapmaya, topluma karamsarlık pompalamaya devam etmekteler. Bizim halkımız çok arif bir halktır. Kimin ne yaptığını çok iyi bilen bir halktır.''

Çelik, Şişli'de okul açılışına katılacağını söylediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da emeği geçenleri en kalbi duygularla selamladığını bildirdi.

Türkiye'de şu anda eğitim verilen dersliklerin 4'te birinin AK Parti İktidarı döneminde yapıldığını kaydeden Çelik, son 5 yılda 115 bin derslik inşa edildiğini, emeği geçen hayırseverlere ve ''Şişli Belediye Başkanı gibi'' belediye başkanlarına çabaları için teşekkür etti.

Okullara 600 bin bilgisayar gönderdiklerini vurgulayan Çelik, şu anda Şişli'deki tüm okullarda bilim ve teknoloji sınıfı olduğunu kaydetti.

''Bazı insanlar anadan doğma eleştirmen olarak doğarlar, hiçbir şey beğenmez'' diyen Çelik, halkın yapılan hizmetleri unutmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak, topluma karamsarlık pompalayarak adeta bir nükleer reaktör gibi korku saçmakla olmaz. Türkiye'de Atatürkçüler var, Atatürkçü geçinenler ve bir de Atatürk'ten geçinenler var. En kötüsü de onlardır maalesef. Biz gençliğimizin çok iyi imkanlarla okuması için çaba sarf ediyoruz. Bu okul bir petektir, balı yapacak olan sizlersiniz.''

Çelik, konuşmasının ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teşekkür plaketi takdim etti.

-''MUSTAFA KEMAL'İN MİRASINI İSTİSMAR ETMİYORUZ''-

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de eskisi yıkılarak yerine yenisi yapılan okula olimpiyat komitesi eski başkanı Selim Sırrı Tarcan'ın adını verdiklerini, okulun derslik sayısının 52'ye çıkarıldığını ve böylece öğrencilerin saat 09.00-15.30 arasında eğitim alacaklarını bildirdi.

''Biz başkaları gibi Mustafa Kemal'in mirası üzerinde yan gelip yatmıyoruz'' diyen Sarıgül, şöyle konuştu:

''Mustafa Kemal'in mirasını istismar etmiyoruz. Şimdi bugün bir zalim, bir temel atma töreni gerçekleştiriyor. Daha önce Zeytinburnu'nda marina ihalesini alan Rönesans firmasına ihaleyi aldı diye yapmadığını bırakmadı. Bugün Kadıköy'de Rönesans firmasına milyarlık ihaleleri verince, beyefendi nasıl olduysa söylediğini unuttu, bugün temel atma törenine gidiyor. Mustafa Kemal'in mirası üzerinde yan gelip yatmak yok. Ona bakacaksınız, geliştireceksiniz, çağdaş dünyaya uygun hale getireceksiniz. Bunu yapmazsanız oturduğunuz koltukta sadece Atatürk'ü istismar etmekten başka bir şey yapmazsanız, Atatürk bir gün kalkar gelir ve der ki 'Ey benim koltuğumda oturan zalim, halktan ve haktan beni uzaklaştırmışsın' der. O zaman ne hesap vereceksiniz?''

''Biz gücümüzü bulunduğumuz koltuktan almayız. Bize halkın ve hakkın gücü güç verir'' diye konuşan Sarıgül, Şişli'de 15 okulu yıkıp kapasitelerini artırarak yeniden yaptıklarını, bundan sonra 6 okulun daha yaz başında yıkılıp gelecek eğitim dönemine kazandırılacağını bildirdi.

Sarıgül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i çok sevdiğini, ''geçen yıl annesi Ayşe Sarıgül'ü kaybettiğinde Başbakan ve bütün bakanların aramasının yanı sıra Çelik'in bizzat gelerek kendisiyle 3 saat birlikte olduğunu'' söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber