Erdoğan: 16 milyon seçmene ihanet etmemek için konuştum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun (YBK) AK Parti aleyhine açıkladığı bildiriyi cevapsız bırakmanın, 16 milyon seçmenine ihanet olacağını söyledi. Erdoğan, bildirinin durumdan vazife çıkarmak suretiyle yayınlandığını da dile getirdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi, AK Parti hakkında kapatma kararı verse dahi, hukukun üstünlüğüne olan inançlarının değişmeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, Ankara ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde konuştu. Konuşmasında, açıkça Yargıtay ile hükümet arasındaki son günlerde yaşanan tartışmaları, 'son dönemde yaşanan tartışmalar' şeklinde niteleyen Erdoğan, "Türkiye, bu tartışmalardan zayıflayarak değil, İnşallah daha da güçlenerek çıkacak. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum" diye konuştu.

Tartışmalardaki çıkış noktalarının husumet olmadığını kaydeden Erdoğan, "Gönül isterdi ki biz enerjimizi buralarda böyle lüzumsuz şeylerle değil, dünya ile girmiş olduğumuz rekabet mücadelesinde harcayalım" dedi. Kimseye husumetlerinin olmadığını da dile getiren Erdoğan, "Hiç kimseye kırgın değiliz, hakkımız da yok, çünkü siyaset yapıyoruz. Kimse bu tartışmalardan umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır. Nasıl yaşarsa yaşasın bütün vatandaşlarımız, bizim için birdir. Herkesin yaşam biçimi, tercih hakkı, siyasi görüşüne saygı duyuyoruz. Hiçbir tartışma bu gerçeği değiştiremez. Bu hukukun önüne geçemez. Zira hukukun üstünlüğüne dört dörtlük inanmış bir iktidar işbaşındadır. Sonuç ne olursa olsun bu gerçek asla değişmeyecektir.

Bazıları AK Parti hakkındaki kapatma davası öyle sonuçlanırsa, şöyle olur; şöyle sonuçlanırsa bir farklı olur diyerek, türlü türlü fikirler öne sürüyor. Tekrar söylüyorum, hangi netice olursa olsun hiçbir netice bu noktada gerçeği değiştirmez, değiştirmeyecektir. Demokrasi de laiklik de Türkiye'nin değişmez ve değiştirilemez gerçekleridir. Bunun aksi muhaldir, imkânsızdır. Türkiye'nin önünde başka seçenek yoktur. Kimse kimseye inancı ya da siyasi görüşünü dayatma hakkına sahip değildir" dedi.

"BİLDİRİ, DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMAK SURETİYLE YAPILDI"

Yasama, Yürütme ve Yargının yerinin belli olduğunu ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Yürütme zaten alanı bellidir. Kendi icraat alanının dışına çıkması söz konusu değil. Ama biz bir şeye üzülüyoruz, o da şu, Bugüne kadar hakkında kapatma davası açılmış bir siyasi parti ile ilgili bir bildiri yayınlanırsa, kusura bakılmasın onu cevapsız bırakmak, 16 milyon seçmenime ihanet olur. Onu cevapsız bırakamayız. Çünkü Yargıtay Başkanlar Kurulu, böyle bir açıklamayı, ne anayasadan ne de kanunlardan aldığı bir yetki ile değil, durumdan vazife çıkarmak suretiyle yapmıştır. Böyle bir yetki olur mu? Herkes işini yapmalı. Kuvvetler ayrılığı vardır. Herkes birbirine saygı duyacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber