ZKÜ'de öğrenciler canlı yayında aşçıları izleyebiliyor

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite mutfağından canlı yayın, öğrenciler aşçıları izliyor. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) mutfağına yerleştirilen kamera aracılığıyla öğrenciler, kendilerine servis yapılan yemekleri hazırlık aşamasından itibaren yemekhane televizyonundan izleyebiliyorlar.ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, yemekhanede yapılan öğle ile akşam yemeklerinden yaklaşık 2 bin 200 kişinin faydalandığını bildirdi.

Rektör Açıkgöz, yemeklerin hijyen açısından gönül rahatlığıyla tüketilebilecek nitelikte olduğunu belirterek, ''Mutfağa yerleştirdiğimiz kamera sayesinde öğrencilerimiz, servis yapılan yemeklerin tüm hazırlık aşamasını televizyondan izleyebiliyorlar. Böylece, hiç şüphe duymadan hijyenik koşullarda hazırlanan yemekhanemizden faydalanıyorlar'' dedi. Rektör Açıkgöz, şöyle devam etti:

''Avrupa standartlarındaki eğitim kalitesinden ödün verilmeyen üniversitemizde, fiziki mekanları da amacımıza uygun hale getirme çabamızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda yemekhanemizin iç donanımını yenileyerek yeni teknolojiye uygun hale getirdik. Çok düşük ücret karşılığında porselen tabaklarda 4 çeşit yemek servisi yaptığımız öğrencilerimizin memnuniyeti bizim açımızdan çok önemli.'' ZKÜ Sağlık Kültür ve Spor İdaresi Başkanı Aydın Doğan da 3 soğuk hava deposu ve fırınlarıyla kuruluşlara örnek olacak nitelikte yemekhaneleri olduğunu ve 37 personelin çalıştığını, öğrencilerin de hazırlanan yemeklerden çok memnun kaldığını kaydetti.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber