Çalınan el bombaları emekli polise ait çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bir evden çalındığı belirlenen 3 el bombası ve 396 merminin Emniyet Teşkilatı'ndan 18 yıl önce ayrılan bir özel harekat polisine ait olduğu belirlendi.

Antalya'da Fabrikalar Mahallesi'nde A.S'ye ait evden çalınan üç el bombası ve 396 mermiyle ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen inceleme tamamlandı. Bulunan el bombaları ve mermilerin, Emniyet Teşkilatından 1990 yılında ayrılan bir özel harekat polisine ait olduğu bildirildi. Yapılan incelemede ele geçirilen el bombalarının içlerinin boşaltılmış olduğu ortaya çıktı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, ele geçirilen malzemelerle ilgili herhangi bir örgütsel ilişkinin olmadığı tespit edildi. Yurtdışında yaşadığı öğrenilen A.S'nin mermileri ve boş el bombalarını evinde neden bulundurduğu hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadığı, A.S. hakkında 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçundan soruşturma açılacağı öğrenildi.

Antalya'da önceki gün meydana gelen olayda, Fabrikalar Mahallesi'nde A.S'ye ait evden hırsızlık yapan hurda toplayıcısı C.T'nin hurda taşıdığı seyyar araçta, A.S'nin evinden çalındığı belirlenen 3 el bombası, aralarında kalaşnikof tüfeğe ait olanların da bulunduğu 396 mermi ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber