Sadece muhtarın evi kapsama alanı içinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet AYDIN/MUŞ,

MUŞ merkeze bağlı 450 nüfuslu Savaşçılar Köyü'nde, sadece Muhtar Hasan Sönmez'in yüksekçe bir tepedeki evi cep telefonlarının kapsama alanı içinde. Köyde uzaktaki tanıdık veya yakınlarından telefon bekleyenler, cep telefonlarıyla ancak muhtarın evinin çatısından konuşabiliyor. Muhtar Sönmez ise köyde olduğu zaman eğer yağış, rüzgar yoksa cep telefonunu hep çatıda tutuyor.

Muş'a 36 kilometre uzaklıkta bulunan 60 haneli Savaşçılar Köyü'nde iletişim, Telekom'a ait tek kablosuz telefon sistemiyle (KPS) sadece Muhtar Sönmez'in evinden sağlanıyor. Ayrıca, köyün en yüksek kesiminde bulunan Muhtar Sönmez'in evi, cep telefonları için kapsama alanı olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle telefon bekleyenler, cep telefonlarını muhtarın çatısına bırakıyor. Köyde olduğu zamanlarda Muhtar Sönmez de cep telefonunu KPS'nin antenine takıyor. Kimin cep telefonunun çaldığını haber vermesi için de köylüler nöbet tutuyor.

Köy Muhtarı Hasan Sönmez, ?Köyde tek sabit telefon benim evimde var. Cep telefonları da sadece bizim evin çatısında bir noktadan çekiyor. Muhtar olduğum için jandarma, vatandaş sık sık arıyor. Çatıdan telefon sesi duyulduğunda gidip konuşabiliyorum. Geceleri ise evde olduğumuz için çoğu zaman hiç duymuyoruz. Çatıya çıkmak için de bir merdiven koyduk. Köylüler de çatıya çıkıp cep telefonlarıyla görüşme yapıyorlar? diye konuştu.

Köylülerden Ahmet Korkmaz da, ?Dünya ile iletişimi, cep telefonlarıyla yapıyoruz. Konuşmak için de muhtarın çatısına çıkmak gerekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber