Böceğe batarya önlemi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Dinlenme' korkusunu yaşanan CHP Genel Merkezi'nde 'alıcı' görevi yapmaması için cep telefonlarının bataryaları çıkarılmaya başlandı.

Odaları aranan ancak böcek olarak tabir edilen dinleme cihazı bulunmayan parti yöneticileri, olayla ilgili olarak, "Uzmanlar, cep telefonlarının alıcı görevi yaptığını, bu nedenle dinlenmemek için şarjının gövdeden ayrılması gerektiğini iletti. Bu nedenle konuşurken dikkat etmek gerekiyor" değerlendirmesi yaptı.

Karşı dinleme cihazı

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün özel donanımlı araçla takip edildiği iddiasına işaret eden parti yöneticileri, genel merkez çevresindeki boş arazide böyle bir aracın konuşlanabileceğini ve alan dinlemesi yapılabileceğini iddia etti. Genel Merkez, tüm binayı dinleme ihtimaline karşı koruma altına almak için "karşı dinleme cihazı" olarak tabir edilen teknik donanım kurulması kararı aldı.

Baykal mı dinleniyor?

Partide, Genel Sekreter Önder Sav'dan ziyade CHP lideri Deniz Baykal'ın dinlenebileceği iddiası konuşuluyor. Bu iddianın ardında ise dinlendiği ve izlendiğini iddia eden Paksüt ile görüşen eski AK Parti'li Turhan Çömez'in Baykal ile zaman zaman görüşmesi yer alıyor.

Ezelhan ÜSTÜNKAYA/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber