Öğrencinin nehre atılması oruç değil çay ısmarlama yüzünden

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 01:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada bir öğrenci Yeşilırmak Nehri'ne atıldı. Arkadaşları tarafından nehirden çıkartılarak hastaneye götürülen öğrenci, yapılan kontrolünün ardından taburcu edildi.

İlk başta kamuoyuna ?oruç tutmayan öğrenciyi nehre attılar' diye yansıyan olayın kız öğrenciye çay ısmarlama yüzünden çıktığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre olay, bir grup üniversitelinin okul kantininde yemek yiyen kız öğrencilere çay ısmarlamasıyla başladı. Kız öğrencilerin arkadaşları çay ısmarlayan gruba tepki gösterdi. İki grup arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Ancak olay büyümeden yatıştırıldı. Daha sonra iki gruptan gençler Yeşilırmak kıyısındaki Şehitler Parkı'nda karşılaşınca tartışma yeniden alevlendi. Kızların arkadaşlarından tarih bölümü son sınıf öğrencisi Bayram Yağ, diğer gruptaki öğrenciler tarafından Yeşilırmak Nehri'ne atıldı. Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne götürülen Yağ, yapılan kontrolün ardından taburcu edildi.

Olayı soruşturan Jandarma'nın yaptığı sorgulamada, tartışmanın çay ısmarlama yüzünden çıktığı belirlendi. Görgü tanıklarının ve Bayram Yağ'ın ifadelerinde oruç bahsine ise rastlanmadı. Oruç tartışmalarını sorduğumuz Bayram Yağ, şunları söyledi: ?Üniversitede arkadaşlar kavga etmiş. Biz de onları almaya gittik. Beni diğer grup tutup aşağı attı. Neden attıklarını, kavganın neden olduğunu bilmiyorum.? dedi. Kavganın kampuste başladığını söyleyen Ülkü Ocakları Eğitim Masası Sorumlusu Ümit Ateş ise ?10-15 kişilik bir grup iki ülkücü arkadaşımızı dövmüşler. Jandarma öbür gruptan 5 kişinin ifadesini aldı. Olayın oruçla alakası yok.? dedi. Tokat Emniyet Müdürü Atilla Çınar da kavganın iddia edildiği gibi oruç tutma meselesi yüzünden değil, bir kız öğrenciye çay ısmarlama nedeniyle çıktığını açıkladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ise olayın, oruç tutan öğrencilerin okulun kantininde oruç tutmayanlara çay ikram etmesi ve dışarıda devam etmesinden kaynaklandığını bildirdi. Seyfikli, oruç tutan öğrencilerin, tutmayan öğrencilere çay ikram etmesini diğerlerinin hakaret kabul ettiğini ve olayların da bundan kaynaklandığını belirtti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber