Çelik: Eğitimde Milli Seferberlik başlatılmalı

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 01:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik 'eğitim seferberliği' turunda

Bu güne kadar 51 ili gezen Bakan Çelik, her gittiği şehirde yardımse-verlerden destek isteyerek eğitim alanında, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi milli seferberlik başlatılması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim sorununun sadece devlet kaynaklarıyla çözülemeyeceğini belirterek, "Eğitim alanında, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi milli seferberlik başlatmalıyız" dedi. Bakan Çelik, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, Irgıllı Beldesi İlköğretim Okulu ve Nevşet Kameroğlu İlköğretim Okulu'nun açılışlarına katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının ülkeyi Ankara'dan oturarak idare etmediğini, kendisinin şu ana kadar 51 ile gittiğini söyledi. "Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür" anlayışının değiştiğini, artık "gittiğimiz, gördüğümüz köy bizim köyümüzdür" anlayışının hakim olduğunu ifade eden Bakan Çelik, işadamlarını, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na katkıda bulunmaya çağırdı.

Masa da olur sıra da

Kişinin maddi durumunun okul yaptırmaya elvermeyebileceğini ifade eden Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Ama bilgisayar alabilir; masa, sıra alabilir. Okulun diğer ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bütçeden 2 yıldır en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı alıyor. Ama bu hâlâ yetersiz. 20 milyon öğrenci var. Sadece devlet kaynaklarıyla eğitim sorununu çözmek mümkün değildir. Seferberlikle, sivil toplum örgütleri, işadamları ve vakıflarla bu başarıyı sağlayabiliriz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, milli seferberlik başlatmalıyız."

Okul müdiresine soruşturma

Bu arada, gazetecilerin, Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde okulun camını kıran öğrencilerin polise şikayet edilmesiyle ilgili soruları üzerine Çelik, "Devlet malına zarar vermemeyi çocuklarımıza anlatmalıyız. Disiplin cezasını uygulayacaksınız. Ama bunu polis marifetiyle yapmayın. Mümkünse hiç ceza vermeyin. Verecekseniz de polise intikal ettirmeden çözün" dedi.

Çelik, Ahmetli Gazi İlköğretim Okulu Müdiresi Hamide Selvitepeli hakkında bakanlıkça idari soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Denizli'deki liselere 368 bilgisayar

Öte yandan, Bakan Çelik, Denizli'deki ilköğretim okullarına dağıtılmak üzere beraberinde 368 bilgisayar da getirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber