Çağlayan'dan işçi çıkaracak patrona 'uzaylı' benzetmesi

Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 18-29 yaş arasındaki gençlerin yeni istihdamına getirilen teşvikler sonrasında 30 yaş üstü çalışanların işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacağı eleştirilerine yanıt verirken, ?İki tane işçi çalıştıran, SSK'sını, maaşını ödeme heyecanını yaşamış birinin böyle bir davranış içinde olması mümkün müdür? Bunu yapan ancak uzaylıdır? dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 18-29 yaş arasındaki gençlerin yeni istihdamına getirilen teşvikler sonrasında 30 yaş üstü çalışanların işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacağı eleştirilere yanıt vererek, ?İki tane işçi çalıştıran, SSK'sını, maaşını ödeme heyecanını yaşamış birinin böyle bir davranış içinde olması mümkün müdür. Bunu yapan ancak uzaylıdır? dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu'nun (OSBÜK) 6. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Çağlayan, gümrük birliği anlaşmasının ardından KOBİ kavramının oluştuğunu belirterek, OSB'lerde geç kalınmış önlemlerin alındığını kaydetti. OSB'lerin kurulma aşamasında birçok sorunla karşılaşıldığının altını çizen Çağlayan, OSB kurulmadan önce yer seçimi için 11 yıl beklendiğini anlattı. ?Böyle bir şey olabilir mi? Bu sanayiye vurulmuş bir darbedir? diyen Çağlayan, OSB'lerin bir kesim insanın yarışı haline geldiğini vurguladı. OSB'leri ?popülizme kurban etmeyeceğini? ifade eden Çağlayan, OSB'lere yönelik yasanın yasama döneminde geçeceği sözünü verdi. Çağlayan, bir ilde OSB'nin yüzde 75'inin dolmadan yeni bir OSB açılamayacağını ifade etti.

-?ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAM PAKETİNİ GEREKTİĞİ GİBİ ALGILAMADI?-

İstihdam paketine de değinen Çağlayan, bu düzenleme ile birlikte zorunlu istihdamın kaldırıldığını hatırlattı. 18-29 yaş arasındaki gençlerin yeni istihdamına da 5 yıl süreli teşvik verildiğini kaydeden Çağlayan, ?Ayrıca, SSK işveren payının da 5 puan indirilmiş olması son derece önemlidir. İstihdam paketini üzerinde teşekkür amaçlı yapılmadı. Bu Türkiye'nin ihtiyacıydı. Bu yapılmış olmasına rağmen Türk özel sektörü tarafından istihdam paketi gerektiği gibi algılanmadığını gördük? diye konuştu.

-?YILLARDIR BESLEDİĞİM ADAMI NİYE ÇIKARAYIM?-

İstihdam paketinin muhalefet yapmak adına küçümsendiğini ifade eden Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti:

?18-29 yaş arasındaki çalışanlara teşvik getirilince işveren 30 yaş üzerindeki çalışanını işten çıkartacakmış. 18 yaşında çalışan alacakmış. Şimdi size soruyorum, İki tane işçi çalıştıran, SSK'sını, maaşını ödeme heyecanını yaşamış birinin böyle bir davranış içinde olması mümkün müdür? Bunu yapanlar ancak uzaylıdır. Yaşamında iş hayatından geçmemiş, iki kişiyi çalıştırmamış insanların sırf muhalefet yapmak adına söylediği resmen abesle iştigal konudur. Yıllardır beslediğim, baktığım verim ve randıman aldığım adamları çıkartacağım yerine yenisini alacağım. Bunu niye yapayım.?

OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz'ın 2009 yılının OSB yılı ilan edilmesini istemesi üzerine ise Çağlayan, 2009 yılını OSB yılı ilan etti. Çağlayan, bunun için bakanlık ve OSBÜK yetkililerinin çalışması için talimat verdi.

-?ENERJİ PİYASASININ LİBERALLEŞTİRİLEMEMESİ BAŞARISIZLIK?-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kavga ve dövüşün olduğu yerde üretimin olmayacağının altını çizerek, tek durağın hizmet olması gerektiğini kaydetti. 57, 58, 59 ve 60. hükümetin yapamadığı en önemli başarısızlığın enerji piyasasının liberalleştirilememesi olduğunu dile getiren Hİsarcıklıoğlu, ?Müthiş bir başarısızlık var. Liberalleşme olmadan sanayici ucuz enerji kullanamaz. Bugün 10 tane Botaş olsa rekabet ve kalite artardı. Enerjide liberalleşme olması için çalışmalıyız? dedi.

-?OSB'LER YETERİNCE ANLAŞILAMADI?-

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, 251 OSB'den yüzde 57'sinin işletme aşamasına geldiğini belirterek, Artvin dışında OSB'si olmayan il kalmadığını söyledi. OSB'lerde bir buçuk milyon insanın istihdam edildiğine dikkat çeken Yılmaz, OSB'lerin yeterince anlaşılamadığını kaydetti. Yılmaz, 2 bin metrekare üzerindeki kapalı yatırımların OSB'lerde kurulmasının zorunlu hale getirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber