TÜDEF Başkanı Çetin: Gökçek, Ankaralıları denek olarak kullandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ?Ben 21 gündür Ankaralılara bu suyu içirdim. Arkadaşlarıma da ?açıklamayın' talimatı verdim? itirafının tüyler ürpertici olduğunu ifade etti. Ankaralıların kendi iradesi dışında ?denek' olarak kullanıldığını savunan Çetin, ?İnsanları denek olarak kullanmak ağır bir insanlık suçudur ve bu suçu işleyenler, iştirak edenler yargı önünde hesap verecektir. Bu suçun Türkiye'de cezasız kalması durumunda uluslararası yargı organlarına konunuN taşınacağı mutlaktır? dedi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, başında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun bulunduğu DSİ Genel Müdürlüğü'nün, 2005 yılında yayımladığı ?Hirfanlı ve Kesikköprü Baraj Gölleri ve Havzalarında Kirlilik Araştırması? raporunda, ?Hirfanlı ve Kesikköprü Baraj Göllerinde yapılmış olan kirlilik araştırmaları kapsamında baraj göl sularının bakteriyolojik açıdan ikinci kalitede su olduğu, içme suyu olarak kullanılamayacağı belirlenmiştir? Kızılırmak suyu ikinci sınıf su kalitesindedir?? ifadelerinin yer aldığına dikkat çekti. AKP hükümetine Gökçek'i görevden alma çağrısında bulunan Çetin, ?Şimdi soruyoruz kim yalan söylüyor? Gökçek mi, DSİ mi? Kim ideolojik davranıyor? Gökçek mi, yoksa bu araştırmayı yapan üstelik yayımlatan AKP'li Bakan Eroğlu mu? dedi.

Öte yandan, Kızılırmak suyunun 21 gündür şebekeye verildiğinin gizlenmesini ?ahlaksızlık? olarak niteleyen Çetin, içinde bulunulan haftanın ?Dünya Etik Haftası? olduğuna dikkat çekerek, ?Ahlaklı olmak, başkalarının iradeleri dışında onlara, istemedikleri bir şeyi yapmamak, yaptırmamaktır. Ahlakın bu temel ilkesi açısından baktığımızda Ankaralıların çoğu Kızılırmak suyunu içmek istemiyor. Bu suyu onlara kendi iradelerinin dışında içirmek ahlaksızlıktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber