Emniyet, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiliğe gitti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Mayıs 2008 CUMAResmî GazeteSayı : 26891

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2008/13654

Ekli ?Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; İçişleri Bakanlığı'nın 29/4/2008 tarihli ve 926 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 5/5/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 6/8/1992 tarihli ve 92/3393 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinin başlığı "İkinci Bölgedeki Hizmet Süresinden Sayılmayacak Süreler" şeklinde ve birinci fıkrasının birinci cümlesi ile (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Aşağıda belirtilen hallere ait süreler ikinci bölgedeki hizmet süresinden sayılmaz."

"c) Görevden uzaklaştırılan, tutuklanan veya hüküm giyenlerin 3 ayı aşan süreleri,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğe ekli EK-2 sayılı cetvelde yer alan bazı ikinci bölge illere ait ilçelerde zorunlu hizmet süreleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

İKİNCİ BÖLGE İLLER
İLİ VE İLÇELERİ A(4) B(3) C(2)
ADIYAMAN      
Gerger     X
Samsat   X  
DİYARBAKIR      
Ergani   X  
Silvan   X  
Hani     X
Lice     X
Çınar   X  
MALATYA      
Kale   X  
RİZE      
Güneysu   X  
ŞANLIURFA      
Suruç   X  
Harran   X  
VAN      
Başkale     X
BATMAN      
Hasankeyf     X
IĞDIR      
Karakoyunlu   X  

? Komiser yardımcılığı kursundan başarı ile mezun olanlar; kadro, hizmet ve ihtiyaca göre tespit olunacak bölgelere ve görevlere kura usulü ile atanırlar. Kurada bu Yönetmelikte atanamayacağı belirtilen yerlerden birini veya çalıştığı birimi çeken personele bir başka birime atanması için yeniden kura çektirilir. Devlet memurları ile evli olanlar için kura çekilen yerler Genel Müdürlükçe değiştirilebilir.

Kursu derece ile bitirenlerin %5'i birinciden başlamak üzere, atanacakları yerleri gösteren listedeki yerlerden istedikleri yerlere atanırlar. Ancak, bu sayı kursu bitirenlerin sayısı ne olursa olsun 10 kişiyi geçemez. Komiser yardımcılığı kursundan o dönemde mezun olanların sayısı 50 kişiden az ise, yalnız okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü kuraya dâhil edilmez ve atamaları yukarıdaki hükümlere göre yapılır.

Kura çekilecek yerler birinci ve ikinci bölge birimler olarak ayrı ayrı belirlenir. İkinci bölge hizmetini yapmış olanlar ile ikinci bölgeden dönüşe tabi personele, birinci bölge kura listesinden kura çektirilir. İkinci bölge birimlerde hizmet süresini tamamlamayanlar ile ikinci bölge hizmetini yapmamış olanlara, ikinci bölge kura listesinden kura çektirilir. Kura çekimini müteakip 24 saat içinde birinci fıkradaki hükümler çerçevesinde aralarında anlaşarak yer değiştirmek isteyenlerin yazılı beyanları alınmak suretiyle, kura çektiği bölge içerisinde yer değişikliği yapılabilir."

MADDE 4 ? Bu Yönetmeliğin;

a) 2 nci maddesi 1/1/2009 tarihinde,

b) 3 üncü maddesi 15/7/2008 tarihinde,

c) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber