Sigara ömürden 12 yıl çalıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da, Kadın İletişim ve Destek Merkezi (KİDEM) ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile "Sigaranın Sağlığa Olumsuz Etkileri ve Yol Açtığı Hastalıklar" konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Yalova Devlet Hastanesi'nden Dr. Çiğdem Meydan, sigaranın ortalama insan hayatının,12 yıl daha erken bitmesine sebep olduğunu vurguladı.

Sigaranın sağlığa olumsuz etkileri ve yol açtığı hastalıklarla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı seminerde Yalova Devlet Hastanesi'nden Dr. Çiğdem Meydan sigara kullanımının fiziksel, psikolojik ve maddi zararlarına değindi.

Dr. Meydan, sigaranın birçok hastalığın ana sebebi ve başlama nedeni olduğunu belirtirken, "Akciğer kanseri, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıkları bu hastalıklardan sadece bazıları. Sigaranın içindeki nikotin bilinenin aksine zararlı değil, bağımlılık yapan bir maddedir." dedi.

20 yıl boyunca günde 1 paket sigara içen bir kişinin vücudunda 7 kg katran oluştuğunu ifade eden Dr. Meydan, "Sigara ortalama yaşı 70 olan bir insanın hayatından 12 yıl çalıyor yani 12 yıl daha erken ölüme sebep oluyor." diye konuştu.

Dr. Çiğdem Meydan, sigara içen kişiye fiziksel olumsuzluk verdiği için rahatsız ettiğinin hissettirilmesinin sigarayı bıraktırma tekniklerinden biri olacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber