TOKİ'nin deprem konutlarnın sıva ve boyaları dökülüyor

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 00:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından özel firmalara yaptırılan ve 42 milyar liraya satılan konutların sıva ve boyaları dökülmeye başladı.

Depremde evi yıkılan 4 çocuk babası, inşaat işçisi Recep Anşin, sevinçle yerleştiği TOKİ konutları 2. Ada 12. Blok'taki yeni evinin sıva ve boyalarının kısa bir süre sonra dökülmeye başladığını ve eşyalarının zarar gördüğünü öne sürdü. Yeni eve kavuşma sevincinin işkenceye dönüştüğünü dile getiren ve konutların sağlam yapılmadığını iddia eden Anşin, "Deprem sonrası 42 milyar lira borçlandırılarak yeni ev sahibi olduk. Bölgede yaşanan ağır kış şartlarında yapılan konutlar, yaz sıcağını görünce dökülmeye başladı. Görüştüğüm yetkililer 'yapacağız' deyip geçiştiriyorlar" dedi.

Siteler Yönetici Başkanı İlhami Bayram ise, bazı konutlarda eksiklerin olduğunu ve durumu sorumlu firmalara bildirdiklerini belirterek, "Konutları yapan firmalarla gerekli yazışmalar devam ediyor. Konutlarda meydana gelecek arıza ve eksiklikler, 1 yıl süreyle firmaların sorumluluğundadır. Arızalar tespit edilip en kısa sürede onarılacaktır" dedi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber