Mersin TEDAŞ'tan belediyelere gece operasyonu

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi ile Erdemli'ye bağlı Kızkalesi, Kocahasanlı ve Limonlu Belde Belediyeleri'nin elektriği, birikmiş borcundan dolayı eş zamanlı olarak kesildi.

TEDAŞ Erdemli İşletme Başmühendisliği ekipleri, gece saat 01.00 sıralarında eş zamanlı olarak Erdemli, Kızkalesi, Kocahasanlı ve Limonlu Belediyeleri'nin elektriğini borcundan dolayı kesti. Erdemli Belediyesi'nin 10 yıllık elektrik borcunun 6 trilyon 915 milyar liraya ulaştığı, Kızkalesi Belediyesi'nin 300 milyar liraya, Kocahasanlı Belediyesi'nin 500 milyar liraya, Limonlu Belediyesi'nin ise 1 trilyon liraya yakın borcunun bulunduğu tespit edildi.

Erdemli Belediyesi'nin 6 trilyon liralık borcunun yanısıra Sulama Birliği'nin de 200 milyar liralık borcunun bulunduğu, Başkan Musa Mutlu'nun Sulama Birliği adına TEDAŞ'a ödenmek üzere 14 Ekim 2004 tarihli senet verdiği, ancak senedin taahhüt edilen tarihte ödenmediği, bu nedenle de DSİ sulama pompalarının tamamının elektriğinin kesileceği bildirildi. Kesinti nedeniyle itfaiye, sulama ve içme suyu pompaları da durdu.

Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, borcun ödenmesi için ilgili makamlarla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Borcumuzu inkar etmiyoruz. Bu borç geriye doğru 10 yıllık borç. Borcumuzun toplamı da 6 trilyon 915 milyar lira. 6 trilyon liralık elektrik borcunu şu anda ödeyecek güce sahip değiliz. Borcumuzu sürekli ödeyerek küçültmeye çalışıyoruz, ancak bu haliyle mümkün değil. Geçmiş yönetimin ihmalkarlığının acısını çekiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale de, "Borcumuzu biliyoruz. Kızkalesi turistik bir yer. Özellikle su ve kanalizasyon pompalarının elektriklerinin kesilmesi hiç de uygun olmadı. Kanalizasyonlardaki atıklar arıtmaya gitmediği takdirde taşmalar meydana gelir. Bu da Kızkalesi'ndeki turistlere karşı hiç de şık olmaz. Yetkililerle görüşeceğiz" diye konuştu.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber