Kamu vakıfları için, kapatılsın raporu

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 05:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Kamu Vakıflarını Araştırma Komisyonu, raporunu tamamlama aşamasına geldi. Raporda Türkiye Diyanet Vakfı da dahil tüm kamu vakıflarının kapatılması önerisi yapılırken, Diyanet Vakfı'nın Almanya'da Sedirsa isminde bir şirket kurduğu ve bu şirketin 1 milyon dolarının kaybolduğu tespiti yapıldı. Raporda, 'Bugün şirket de, para da ortada yok' ifadesi yer aldı.

Başkanlığını AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz'ün yaptığı TBMM Kamu Vakıflarını Araştırma Komisyonu raporunda çok ilginç tespitler yeraldı. AKŞAM'ın elde ettiği bilgilere göre komisyon raporunda şu tespitler dikkat çekiyor:

Yıllık gelirleri 1 katrilyonu bulan kamu vakıflarının son 10 yıl içinde kurdukları bütün şirketler bir-iki istisna dışında battı. Bu , bir nevi 'Vakıfların içinin boşaltılması' olarak değerlendirilebilir.

Aralarında Türkiye Diyanet Vakfı'nın da bulunduğu tüm kamu vakıfları kapatılmalıdır. Yasa ile kurulan TSK ve Fak Fuk Fon gibi vakıfların dışında kalan tüm vakıflar kapatılmalıdır.

Belediyelere bağlı spor kulüplerine bağışla gelir sağlayan kamu vakıfları da tasfiye edilmelidir.

Türkiye Diyanet Vakfı, milyonlarca mark harcayarak Almanya'da Sedirsa isminde bir şirket kurdu. Bu şirkete ait 1 milyon doların kayıp olduğu tespit edildi. Bugün şirket de para da ortada yok.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber