Ecevitçi bürokratlar güçlük çıkarıyor

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 05:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Parlamentosu Milletvekili işadamı Vural Öger, dün Berlin'deki bir toplantıda, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günter Verheugen'in, Başbakan Erdoğan'a, "Dışişlerinizdeki Ecevitçi bürokratlar AB sürecinde engel çıkarıyor" diye yakındığını anlattı.

AVRUPA Parlamentosu Milletvekili ve işadamı Vural Öger, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Türk Dışişleri'ndeki Avrupa Birliği'ni (AB) istemeyen bürokratlardan şikayet ettiğini söyledi.

Öger, TÜSİAD ile Commerzbank'ın düzenlediği "Avrupa Türkiye'yi Bekliyor" seminerine katılmak üzere Berlin'e giden Adalet Baknı Cemil Çiçek'in katıldığı bir toplantıda, Verheugen'in yakınmasını şöyle aktardı: ?Önceki gün birlikte yemek yedik. Verheugen Başbakan Erdoğan'a ?Dışişleri Bakanlığı'nda Ecevit döneminden kalma bürokratlar var ve bunlar AB sürecinde güçlük çıkarıyor' dedi. Verheugen bunun önemli bir sorun olduğunu düşünüyor' dedi. Öger'in bu sözleri üzerine Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ?Değiştirsek ?AKP kadrolaşıyor' diyorlar' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber