ÖSS'yi protesto için 7 Haziranda miting düzenlenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen'in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri, ÖSS'yi protesto etmek amacıyla 7 Haziranda İstanbul'da miting düzenleyecek.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ÖSS'ye çok az bir süre kaldığını hatırlatarak, bu sınavda öğrencilerin dakikalar içerisinde geleceklerine yön vermeye çalışacaklarını kaydetti.

Bu sınavların öğrenciler üzerinde yarattığı travmaların çok açık bir şekilde görüldüğünü ifade eden Öztürk, iktidarların bugüne kadar soruna kalıcı bir çözüm bulamadığını savundu.

Türkiye'de izlenen eğitim politikaları sonucu eğitimin kamusal olmaktan çıktığını, özel okullar ve dershanelerin eğitimin birincil kurumları haline geldiğini öne süren Öztürk, yapılan istatistiklere göre öğrencilerin her ay 46 sınava girmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

"ÖSS'den mağdur olan gençler" adına konuşan, "ÖSS Duvarını Yıkalım" Platformu Sözcüsü Volkan Gülşen de her yıl 9 milyar dolar para harcanan bir sınavın gündemde kalmasının şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

"ÖSS'nin adaletsizliğine karşı mücadele etmek" için 7 Haziran Cumartesi günü İstanbul Kadıköy'de"ÖSS Duvarını Yıkalım" mitingi düzenleyeceklerini belirten Gülşen, toplumun tüm kesimlerini mitinge davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber