İlköğretim dergisinde İslamiyete yönelik skandal ifadeler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretim dergisinde İslamiyete yönelik skandal ifadeler

Niğde Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun çıkardığı bir dergide İslam dini ve Peygamber Efendimizi alaya alan ifadelerin bulunması tepkilere neden oldu.

Dumlupınar İlköğretim Okulu Eğitim ve Kültür Dergisi'nin son sayısında "Biraz eğlenelim" sayfasında yer alan soru cevap kısmında, Camiye, 'çıkışta para vermek için gidildiği', Kıyamet günü her şeyin çok kıymetli olduğu gündür', Peygamberimize Kuran-ı Kerim'in tek başına yürürken önüne düştüğü' şeklinde İslamiyeti hafife alan ve dalga geçen ifadelerin yer alması velilerin tepkisine sebep oldu.

Velilerin tepkilerinin medyaya yansıması üzerine Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, dergiyi hazırlayan öğretmenlerle ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Koç ise, konunun soruşturma aşamasında olması dolayısıyla her hangi bir açıklama yapamayacağını kaydetti.

Okulun Din Kültürü Öğretmeni İzzet Kahramaner de, dikkatsizlik nedeniyle yazının dergide yer aldığını, her hangi bir kastın bulunmasının mümkün olmadığını öne sürdü. "Müslüman kardeşlerimizden çok özür dileriz" diyen Kahramaner, çok üzgün olduklarını dile getirdi.

Dergide, "Birazda eğlenelim" başlıklı sayfada yer alan ifadeler:

Soru; zekât kimlere verilir?

Cevap; Zekât şeytana verilmez

Soru; Camiye niçin gidilir?

Cevap; Çıkışta para vermek için

Soru; Kıyamet günü ne demektir?

Cevap; Kıyamet günü her şeyin çok kıymetli olduğu gündür.

Soru; Peygamberimize Kuran-ı Kerim nasıl indirilmiştir?

Cevap; peygamberimiz tek başına yürürken önüne düşmüştür.

Soru; Mübarek geceler hangileridir?

Cevap; Kına, dolunay, sıra gecesi" gibi ifadeler yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber