Deniz Baykal'a yumurtalı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Deniz Baykal Diyarbakır'a yaptığı ziyareti protesto eden vatandaşlar Otel çıkışında Baykal'ın da içinde bulunduğu seçim otobüsüne yumurtalar ile saldırdı.

Polis olaylara karışan 2 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Kürtçe şarkıların çalındığı seçim otobüsü vatandaşların arasında hızla sıyrılarak kaçtı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı konuşmayı protesto eden vatandaşlar Deniz Baykal'ı yuhaladı. Deniz Baykal'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için geldiği Diyarbakır'da protesto eden vatandaşlar, Balıkçılarbaşı semtinde bulunan Class Otel çıkışında da protestolarını sürdürdü.

Baykal'ın da içinde bulunduğu seçim otobüsününe yumurtalar ile saldıran vatandaşlar uzun süre aracı kovaladı. Güvenlik güçleri protestocu vatandaşları güçlükle sakinleştirirken, Kürtçe şarkıların çalındığı CHP seçim otobüsü hızla vatandaşlar arasında sıyrılarak kaçtı.Polis olaylara karışan 2 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Protestoların hedefindeki isim olan Önder Sav ise herhangi bir açıklama yapmadan toplantı boyunca otel odasına çekilmesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber