Faruk Çelik: Çalışma hayatında reform düzenlemeler yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) düzenlediği 97. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak üzere İsviçre'nin Cenevre kentine gitti.

Çelik, Cenevre'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Evrensel ve sürekli bir barış, ancak sosyal adalet temeli üzerinde oluşturulabilir" diyerek, ILO'nun tam istihdama ulaşılması, yaşam standartlarının yükseltilmesi gibi amaçları bulunduğunu kaydetti.

Faruk Çelik, 97. Uluslararası Çalışma Konferansı'nın gündeminde program, bütçe ve ILO'nun kapasitesinin güçlendirilmesi gibi idari ve mali nitelikteki konular bulunduğunu kaydetti.

Konferansta ayrıca "saygın iş, örgütlenme özgürlüğü ve toplu pazarlık hakkının etkili bir şekilde uygulanması" gibi konuların da ele alınacağını ifade eden Çelik, konferansta "geliştirilmiş verimlilik, istihdamda büyüme ve kalkınma için beceriler ile yoksulluğun azaltılması, kırsal kalkınma konuları ile sözleşme ve tavsiye kararlarının uygulanmasına ilişkin denetim sistemi çalışmalarının" da görüşüleceğini bildirdi.

Reform niteliğinde düzenlemeler

Çelik şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi son bir yıl içinde konferansın gündem maddelerinden çalışma hayatı ile ilgili alanlarda reform niteliğinde çok önemli yasal düzenlemelerin büyük bölümünü uygulamaya geçirdik. Bir bölümü ise Meclisimizin gündemindedir. Bu yöndeki çalışmalarımız aynı hızla devam etmektedir. Konferansta 9 Haziranda yapacağım konuşmada, ülkemizde çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanlarında kaydedilen gelişmeler ve uygulamalar hakkında bilgi sunacağım. Çeşitli ülkelerden muhataplarımla görüşme fırsatı bulacağım. ILO Genel Müdürü ile ülkemiz ve ILO'nun işbirliğinde önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz çeşitli projeler hakkında değerlendirmelerde bulunacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber