YÖK'ü protesto eden 39 öğrenci, üniversiteden uzaklaştırıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla Üniversitesi, 12 Kasım 2007 tarihinde Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto ettikleri gerekçesiyle 39 öğrenciyi okuldan uzaklaştırdı.

Öğrenciler Muğla Merkez Sınırsızlık Meydanı'nda ağızlarını bantlayarak önce basın açıklaması ardından da oturma eylemi yaptı.

Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Teknik Eğitim fakülteleriyle meslek, sağlık, turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokullarında okuyan 29 öğrenciye bir yarıyıl, 10 öğrenciye ise bir yıl süreyle uzaklaştırma cezası verildi. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in imzaladığı yazıyı, öğrencilere rektörlük hukuk müşavirliği tebliğ etti. 2008-2009 akademik yılında uygulanacak cezanın, öğrencilerin final sınavlarına hazırlandığı bir dönemde açıklanması dikkat çekti. Muğla Üniversitesi'nin okuldan uzaklaştırma cezası verdiği öğrenciler, yönetime tepki gösterdi. YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç yönetimini protesto ettiklerini vurgulayan öğrenciler, "Mevcut YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı protesto etseydik herhalde bu cezayı vermezlerdi." diye konuştu. Bu arada Muğla Üniversitesi'nin okuldan uzaklaştırma cezası verdiği öğrencilerden 6'sının son sınıfta olduğu açıklandı. Disiplin kurulu kararına göre öğrenciler bu yıl mezun olsa da eğitim hakları ellerinden alınmış oluyor. Mezun olanlarsa cezası bitmeden başka bir üniversitede bile bu süre içinde yüksek lisans yapamayacak.

Muğla Üniversitesi öğrencileri, 12 Kasım 2007'de İsmail Hakkı Tonguç Parkı önünde YÖK'ü protesto için toplanmış, İşletme Bölümü öğrencisi Cihan Sarar basın açıklaması okumuştu. Öğrenciler, YÖK aleyhine tezahüratta bulunmuştu. Mustafa Yüksel, İzmir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber