Şehit polis için hüzünlü tören

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da ticari taksiyi gasp etmeye çalışan kişilerin silah kullanmaları üzerine çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru Muhiddin Aksoy (44) için Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Adana'da son 3 günde 4 ayrı olayda ticari araçlara müşteri gibi bindikten sonra silah zoruyla sürücülerin cep telefonlarını ve parasını gasp eden iki zanlıya karşı Asayiş Şube Gasp Büro ekipleri operasyon başlattı.

En son 06 Haziran Cuma günü saat 22.20 sıralarında şoför Bahadır Saran'ın (35) kullandığı ticari taksi Mutlu Mahallesi'nde silahla soyuldu. Olay yerinden kaçan 2 şüpheliyi takip eden Asayiş Şube ekipleri, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde sıkıştırıldı. Bu sırada güvenlik ekiplerine silah kullanan zanlılar ile ekipler arasında çıkan çatışmada Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Muhiddin Aksoy ve Çetin Dere yaralandı.

Hastaneye kaldırılan 2 polisten Muhuttin Aksoy, kurtarılamayarak, şehit oldu. Çetin Dere'nin tedavisine devam ediliyor. Şehit Polis Memuru Muhuttin Aksoy için Adana Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene eşi Fatma (42), lise öğrencileri iki çocuğu Rabia Sare (17) ve Osman Emre Can Aksoy'un (16) yanısıra Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Emniyet Müdürü Arif Akkale, askeri ve mülkü erkan katıldı.

Program boyunca şehit polis memururun eşi ve çocukları gözyaşlarına boğulurken, Vali İlhan Atış, Emniyet Müdürü Arif Akkale ve Başkan Aytaç Durak, aile fertlerine başsağlığı diledi. Gaspa uğrayan taksici Bahadir Saran (35) ve arkadaşlarının da araçlarına siyah kurdele bağlayıp hazır bulundukları programda saygı duruşundan sonra şehit polisin özgeçmişi okundu. Türk bayrağına sarılı tabutunun başında fatiha okuduktan sonra kısa bir konuşma yapan Vali İlhan Atış, "Polis karşedimiz dün bizim gibiydi. Bugün ise Allah'ın rahmetiyle buluştu. Ama bize her zaman ki gibi suçlunun veya suç çetelerine karşı dik durmayı; ama eğilmememiyi öğeretti. Devamlı onun gibi dik durmaya çalışacağız. Rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine erdi. Hem gönlümüze kendisini yazdırdı, hemde tarihe...Türk milletine yakışır bir ölümle Allah'ına kavuştu. Geride bıraktıkları, bize emanattir. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin." dedi.

Törende şehit polisin yakınları güçlükle ayakta dururken, bazı meslaktaşlarının da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Tören kıtası tarafından omuzlardan taşınan şehit polis memurunun naaşı, daha sonra cenza aracına konularak, toprağa verilmek üzere Adana'nın Kozan ilçesine gönderildi.

ŞEHİT POLİS MEMURU MUHİDDİN AKSOY'UN ÖZGEÇMİŞİ

Her 2 çocuğu da lise öğrencisi olan şehit polis memuru Muhiddin Aksoy, 1964 yılında Adana'nın Feke ilçesinde doğdu. 1989 yılında Afyon Polis Okulu'nu bitirerek Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan Aksoy, 1995-1999 yılları arasında Diyarbakır'da görev yaptı. 1999 yılında Adana'ya tayin olan Aksoy, o tarihten bu yana Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği'nde görev yapıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber