Bakan Çelik'in kızıda OKS'deydi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir veli olarak Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) heyecanını yaşadı. Çelik, ''Çocuklarımızı arabacı beygiri gibi sınavlara koşmamalıyız'' dedi.

Çelik'in kızı Büşra, Çankaya Kılıçarslan Lisesi'nde OKS'ye girdi. Kızını sabah sınava getiren Çelik, sınav başladıktan sonra ayrıldı ve sınav bitimine yakın yeniden geldi.

Sınavın bitiş saatini beklerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, ''Kızınız heyecanlı mıydı, siz heyecanlı mısınız?'' sorularına, ''Kızım da çok heyecanlı değildi, açıkçası ben de çok heyecanlı değilim. Onları bu şekilde heyecana sürüklemek de doğru değil. Sonuçta bu normal bir süreç. Paniğe gerek yok'' yanıtını verdi. ''Kızınız başarılı bir öğrenci mi?'' sorusu üzerine Çelik, şöyle konuştu:

''Kızım iyi bir öğrenci sayılır. 'İlle de şurayı kazan, kazanmazsan bizi mahcup edersin' gibi bir havaya sokmadık. Bunun doğru olmadığını da düşünüyorum. Bütün ailelere de bunu tavsiye ediyorum. Çocuklarımızı arabacı beygiri gibi bu sınavlara koşmamalıyız. Tabii seyri içinde onları rahat bırakmalıyız. Rahat bırakmak 'ilgilenmeyelim', 'teşvik etmeyelim', 'motive etmeyelim' anlamında değil. Elbette onlara gerekli şartları hazırlamamız lazım, imkanları vermemiz lazım. Ama onlara eziyet etmememiz lazım.''

''Kızınız dershaneye gitti mi?'' sorusunu Çelik, ''Dershaneye gitti sayılmaz, takviyeler aldı ama öyle nizami olarak dershaneye gitti diyemeyiz'' diye yanıtladı.

Çelik, etrafını saran velilerle sohbet etti ve sınavdan çıkan öğrencilere nasıl geçtiğini sordu. Bu sırada velilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, OKS'nin yerine Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) getirildiğini anımsattı. ÖSS ile ilgili de bir çalışma yapıldığını söyleyen Çelik, ''Buna da yeni bir düzenleme getireceğiz. Onu şimdiden söylemeyeyim, çalışıldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Öğrencileri rahatlatacak bir sistem olacak'' dedi.

Çelik, daha sonra sınavdan çıkan kızı Büşra'yı yanına alarak, gazetecilerin soru yönelteceklerini söyledi. Büşra Çelik, sınavının nasıl geçtiğinin sorulması üzerine ''İyiydi, biraz heyecanlıyım'' dedi. Sınavda ''zorlandığı sorular olduğunu'' söyleyen Büşra Çelik, ''Matematik daha zordu'' dedi. Büşra Çelik, Ahmet Ulusoy Anadolu Lisesi'nde okumak istediğini söyledi.

Bu arada, sınavdan çıkan öğrenciler genellikle sınavlarının iyi geçtiğini belirtirken, bazıları matematik sorularında zorlandıklarını dile getirdiler.

Öte yandan, Çelik, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği ile ilgili kararına ilişkin değerlendirmesini sormaları üzerine ''Eskidi artık o...'' dedi. Bir gazetecinin, ''Ama şimdiye kadar bir değerlendirme yapmadınız'' sözleri üzerine Hüseyin Çelik, ''Her konuda bir değerlendirme yapmak zorunda mıyım'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber