2008 yılı Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projeleri Sonuçları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Değerli proje sahipleri,

2008 Teklif Çağrısı Döneminde Leonardo da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Başkanlığımıza sunulan 1.966 Hareketlilik proje teklifinden 1.704'ü uygunluk ölçütlerini karşılayarak ileri değerlendirmeye alınmış ve herbiri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda 259 proje teklifi (Ek-2) Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunurken, 260 proje teklifi de yedek olarak tespit edilmiştir (Ek-3). Bu sonuçlarla, bu dönemde Hareketlilik projelerine ayrılan bütçenin tamamı kullanılmış olacaktır.

2008 yılında Başkanlığımız tarafından hibe sağlanacak olan Hareketlilik projeleri; kalite değerlendirme sürecinde alınan puanlara, ulusal önceliklere, program önceliklerine, sektörel, bölgesel ve kurumsal dağılıma, hedef gruplara göre belirlenen bütçe oranlarına, 2005, 2006 ve 2007 Teklif Çağrısı dönemi sonuçlarına ve Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri için ayrılan bütçe imkanlarına dikkat edilerek seçilmiştir.

Ekte verilen Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Faaliyet Alanı sonuçları, aşağıda belirtilen hukuki süreç çerçevesinde işlem görecektir:

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında katılım öncesi fonların kullanımına ilişkin 2007-2013 Çerçeve Anlaşmasının imzalanması, yürürlüğe girmesi ve ardından ilgili yıla ait finansman anlaşmasının imzalanması süreci henüz tamamlanmamıştır. Bu konuda ülkemizin yetkili kurumları ile Komisyon arasında süreci hızlandırmaya dönük müzakereler sürdürülmektedir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamındaki alt programlarda, proje sahipleri ile Merkez Başkanlığımız arasında hibe sözleşmesi imzalanması hukuken mümkün olamayacaktır. Bununla birlikte, proje başvurusu kabul edilen kurumlar, anılan sürecin tamamlanmasını müteakiben Merkez Başkanlığımız ile sözleşme imzalayarak, kendilerine tahsis edilen hibeyi kullanabileceklerdir (Konuya ilişkin Başkanlık Duyurusu EK-1) .

Kabul edilen projelerin belirlenen süre, katılımcı sayısı ve bütçesinde değişiklik yapılmadan uygulanması esas olmakla birlikte Başkanlığımız, bütçe ve sayılarda gerekli görülecek değişiklikleri sözleşme aşamasında yapma hakkını saklı tutar.

Proje teklifleri başarılı bulunan proje sahipleri ile proje uygulama ve mali yönetim konularında yapılacak olan "Proje Uygulama Hazırlık Toplantıları"nın yer ve tarihleri ve projelerden sorumlu Merkezimiz uzmanları önümüzdeki günlerde proje sahiplerine duyurulacaktır.

Hayatboyu Öğrenme Programı Hibe Anlaşmasının hukuki süreci saklı kalmak kaydıyla, projelerle ile ilgili hazırlık faaliyetlerinin 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle başlayabileceği, bu tarihten önce projeler kapsamında yapılan harcamaların kabul edilebilir olmayacağı ve yararlanıcıların yurtdışına çıkışlarının Başkanlığımızla sözleşme imzalanmadan başlatılmaması gerektiği özellikle göz önünde bulundurulmalıdır.

Programlarımıza olan yoğun talebe karşılık, bütçe imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle ne yazık ki projelerin tamamının desteklenmesi mümkün olamamaktadır. Gelecek dönemde artacak olan bütçe imkanları çerçevesinde projeye sağlanacak destek de artacağından, projesi kabul edilemeyen kurumlarımızın yeni projelerini beklediğimizi belirtiriz.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı olarak Leonardo da Vinci programına gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, başarılar dileriz.

EK-1 : Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) 2008 Ulusal Teklif Çağrısı Kapsamında Hibe Desteği Sağlanacak Proje ve Bireysel Faaliyetlere İlişkin Önemli Duyuru

EK-2 : 2008 yılı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri Kabul Listesi (Sıralama Proje numarasına göre alfabetik olarak yapılmıştır)

EK-3 : 2008 yılı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri Yedek Listesi (Sıralama Proje numarasına göre alfabetik olarak yapılmıştır)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber