BBP Lideri'nin ilginç telekulak hatırası

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcıoğlu, 28 Şubat sürecinde dinlemeye karşı nasıl önlem adlı?

Türkiye'nin gündemine oturan telekulak tartışması konusunda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ilginç bir hatırasını anlattı.

Yazıcıoğlu, 28 Şubat sürecinde dinlemeye karşı 'radyonun sesini' açarak önlem aldıklarını söyledi. 28 Şubat sürecinde, Refah-Yol hükümetini dışarıdan destekleyen Yazıcıoğlu, koalisyon hükümetinin çıkmaza girmesi üzerine, Başbakan Necmettin Erbakan'ın istifa ederek başbakanlığı yardımcısı Tansu Çiller'e bırakmasına ilişkin Başbakanlık Konutu'nda kritik bir toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Özel önlem aldık

Tarihi zirveye girdikten sonra konuşmalar başlamadan önce görüşmenin bulunduğu özel odada dinlemeye karşı özel bir önlem alındığını hatırlatan Yazıcıoğlu, "Başbakanlık Konutu'nda Çiller, Erbakan ve ben bir araya geldik. BBP'nin, Çiller başbakanlığında kurulacak hükümete destek vermesi söz konusuydu. Toplantı başlar başlamaz, Başbakanlık Konutu görevlileri, ortamın dinlenmesini engellemek için radyoyu açtılar. Biz Türkiye'nin tarihine etkileyecek görüşmemizi 'radyo eşliğinde' yapmak zorunda kaldık. Ancak yine de görüşme basına sızdı" bilgisini verdi.

Başbakan bile dinlendi

Görüşmenin basında yer alması üzerine görüşmenin dinlendiği iddialarının ortaya atıldığını hatırlatan Yazıcıoğlu, "Gerçekten ortam dinlemesi yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyorum" bilgisini verdi. O dönemde ortalıkta dolaşan kasetlere bakıldığında başbakanların bile dinlendiğini gösterdiğini belirten Yazıcıoğlu, "Yıllardır bu yapılıyor. Neredeyse herkes bunu biliyor" dedi. Yazıcıoğlu, yasal çerçeve içinde güvenlik amaçlı dinlemelere zaten kimsenin bir şey söylemediğini belirterek, "Ama onun dışında, dinleme ve takip yapılmasına karşıyız. Birtakım özel kurum ve kişilerin takip yapmasını önlemek millete güven vermek iktidarın görevidir. Bu tedirginliği ortadan kaldırmak iktidarın görevidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber