Devletin resmî şoförleri acemi çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi resmî kurumlarda çalışan şoförlerin ciddi oranda, maddî hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazasına karıştığını saptadı.

Son üç yıl içinde bu kapsama giren şoförlerin 80 bin kazada adlarının geçtiği, kaza oranının ise yüzde 3,9 ile 4,7 arasında değiştiği kaydedildi.

Resmî şoförlerin acemi çıkması üzerine kamudaki tüm şoförlerin hizmet içi eğitime alınması planlandı. Emniyet Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca yapılan araştırmada memur kanununa tabi şoförlerin dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullandıkları görüldü.

Devlet kurumlarında görevli sürücülerin 2005, 2006 ve 2007 yıllarında karıştıkları trafik kazalarını mercek altına alan Emniyet, ilginç verilere ulaştı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sürücülerin karıştığı kazalardaki artış oranının yüksekliği üzerine konunun Emniyet Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu toplantısının gündemine taşınması kararlaştırıldı. Polis, resmî şoförlerin eğitilmesini masaya yatıracak. Polisin önerisi kabul görürse resmî şoförler hizmet içi eğitimden geçirilecek. Bu arada, 1 Ocak'ta hayata geçirilen, 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Önerileri' projesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü 8 ilde bölge toplantıları düzenleyecek. İlk 'trafik bölge' toplantısı Bursa'da başladı. Bursa'nın ardından İstanbul, İzmir, Samsun, Diyarbakır illerinde de toplantılar yapılacak. Bu toplantılarda projenin ilk 5 ayı masaya yatırılacak. Sedat Güneç, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber