Cezaevinde mahkumlar için yer kalmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 22:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Isparta Kapalı Cezaevi'nde kapasitesinin üzerinde mahkum kaldığı belirtildi. CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, mecliste verdiği soru önergesinde Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan ceza infaz personelinin sıkıntılılarını dile getirdi.

Coşkuner, verdiği soru önergesinde 630 kapasiteli kurumun mevcudunun 800'e yakın olduğunu ve artan iş yüküne rağmen kurum personelinin kadrolarında herhangi bir artış yapılmadığını belirtti. Coşkun, kurumun iç güvenliğini sağlamakla görevli olan personelin 24 saat vardiya sistemiyle çalışırken, her ayın ilk haftasında hükümlü ve tutuklulara yaptırılan açık görüş sebebiyle de istirahat günlerinde de mesai yapmak zorunda kaldığını hatırlattı.

Coşkun, "Ceza İnfaz Kurum Personeli, İnfaz Koruma Memurları ve baş memurlarının çalışma saati haftada 48 saate kadar çıkmakta buna rağmen fazla mesai ücreti alamamaktadırlar. Tam gün suçlularla beraber ve kapalı bir ortamda son derece yıpratıcı bir meslekte çalışan personel bunun yanında geçim sıkıntısı yaşamaktadır." dedi.

Coşkuner, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, memurların özlük hakları ve maaşlarının düzeltilmesiyle ilgili bir çalışma yapılıp yapılamayacağını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber