12 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Haziran 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS BAŞKANI TOPTAN GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ TOPLUYOR

-Meclis Başkanı Köksal Toptan, liderlerden önce bugün AKP, CHP, MHP ve DTP Grup başkanvekilleriyle bir araya geliyor.

-Toptan, grup başkanvekilleriyle Meclis'in çalışmaları ile son gelişmeleri değerlendirecek. Toplantının, Toptan'ın liderlerle yapacağı görüşmelerin seyrini belirlemesi bekleniyor. (Saat:10.45)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRK ARAP EKONOMİ FORUMU'NDA

-Türk Arap Ekonomi Forumu İstanbul'da Ceylan İntercontinental Otel'de yapılıyor. Forumun açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Foruma Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılıyor. (Saat:10.00)

-Başbakan Erdoğan foruma katılan Suriye Başbakanı Naji Otri, Filistin Ulusal Yönetim Başbakanı Selam Fayyat, Somali Başbakanı Nur Hassan Hussein Adde ve Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih ile görüşüyor.(Saat:14.00/14.45/15.30/16.15)

-CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için gittiği Hırvatistan'daki temas ve incelemelerini tamamlayarak akşam saatlerinde yurda dönüyor.

-BAHREYN MECLİS BAŞKANI ANKARA'DA

-Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Al-Dahrani, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın resmi konuğu olarak Ankara'da.

-Toptan, Al Dahrai ile görüşmesinin ardından öğlen ve akşam yemeği verecek.(Saat: 11.50/13.00/19.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Tapu Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-MHP'Lİ ŞANDIR'IN BASIN TOPLANTISI

-MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis'te güncel gelişmelere ilişkin basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.00)

-TBMM'DE KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç'ın Denizcilik Müsteşarlığı'nın kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun teklifi görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-KİT Komisyonu'nda TEDAŞ ile bağlı ortaklıklarının hesaplarını görüşüyor (Saat: 10.30)

-Dışişleri Komisyonu'nda Türkiye ile Gürcistan arasında serbest ticaret anlaşmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı ele alınıyor (Saat: 10.30)

-HOLLANDA ADALET BAKANI MECLİS'TE

-Hollanda Adalet Bakanı Ernst Hirch Ballin ve beraberindeki heyet AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile görüşüyor. (Saat: 10.30)

-DTP ANAYASA MAHKEMESİ'NE EK SAVUNMASINI SUNUYOR

-DTP, Anayasa Mahkemesi'ne kapatılma davasındaki esas hakkındaki mütalaaya ilişkin ek savunmasını sunuyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ATALAY POLİS KOLEJİ MEZUNİYET TÖRENİ'NDE

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Koleji Mezuniyet törenine katılıyor. (Saat:10.30)

-BAKAN AKDAĞ, ORGAN NAKLİ TOPLANTISINDA

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dedeman Oteli'nde yapılacak ?Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi? tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat:10.00)

-BAKAN ÇELİK YABANCI ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİ'NDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yurtdışından gelen ve Türkiye'de yükseköğrenimlerini tamamlayan öğrencilerin MEB Şura Salonu'nda gerçekleşecek olan mezuniyet törenine katılıyor. (Saat:14.00)

-TASARRUF ARAÇLARININ MAYIS AYI GETİRİLERİ AÇIKLANACAK

-TÜİK, Mayıs ayında en çok kazandıran ve kaybettiren başlıca finansal yatırım araçlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-CARİ AÇIK BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Nisan ayı ödemeler dengesi verilerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-"ŞEREF" İN AYLIĞI SADECE 287,31 YTL

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın soru önergesine verdiği yanıt, 31 Mart 2008 itibariyle, İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun uyarınca, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 50 bin 979 kişiye şeref aylığı verildiğini ortaya koydu.

-Bakan Çelik'in verdiği bilgiye göre, Şeref aylığı alanlardan, Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olarak çalışanlar ile bu kurumlardan gelir veya aylık alanların kendilerine 287,31 YTL, dul eşlerine 215, 49 YTL ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olarak çalışmayanlar ile bu kurumlardan gelir veya aylık almayanların kendilerine 435,92 YTL, dul eşlerine ise 326,94 YTL veriliyor.

-TÜRKİYE FİYAT DÜZEYİNDE ABD'Yİ YAKALIYOR

-OECD'ye üye 30 ülke arasında yapılan karşılaştırmalı fiyat düzeyi araştırmasına göre Türkiye'den daha ucuz ülke sayısı 6'ya ulaştı. Meksika, Macaristan, Slovakya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore Türkiye'den daha ucuz ülkeleri oluşturuyor. OECD'nin en pahalı ülkesi ise Norveç. Türkiye'nin fiyat düzeyinde ABD'ye yaklaştığı dikkati çekiyor.

-İÇ BORÇLANMA MALİYETİNDE REKOR ARTIŞ

-Hazine'nin, itfaların finansmanı için yaptığı iç borçlanma ihalelerinde Ocak ayı ortalamasında yüzde 16.23 olan yıllık bileşik faiz, Haziran'da yüzde 21.54'e kadar çıktı. İç borçlanmanın maliyeti beş aylık dönemde yüzde 33 büyüdü. Faizlerdeki yükseliş seyri paralelinde devam etmesi beklenen maliyet artışı, izleyen dönemde ödenecek faizin hızla büyümesi anlamına geliyor.

-İç borçlanma faizini Nisan 2006'da yüzde 13'lere kadar indirebilen Hazine, ekonomide Mayıs-Haziran 2006 dalgalanmasının bozduğu dengelerin izleyen dönemde bir türlü yeniden sağlanamaması yüzünden, bu yıl yaklaşık 8 puan daha yüksek maliyetle borçlanma noktasına geldi.

-4 MİLYON 255 BİN İŞÇİ EMEKLİSİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

-Türkiye İşçi Emeklileri Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre, SSK emeklilerinin yüzde 89'u açlık sınırının altında yaşıyor. 4 milyon 255 bin 193 emekli, dul ve yetim açlık sınırı olarak belirlenen 720,32 YTL'nin altında aylık alıyor.

-DANIŞTAY'DAN ŞIRNAK VALİSİ APARI'YA SORUŞTURMA VİZESİ

-Danıştay 1. Dairesi, Şırnak valisi Selahattin Aparı hakkında soruşturma vizesi verdi. Danıştay, verdiği kararda, ?Dicle Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla, şehir içme suyu için gerekli temiz su borularının alımına ilişkin olarak ihale yapılmaksızın, sipariş avans bedeli adı altında, Tekin Demir İnş. Ltd.Şti.'ne ödeme yapmak eyleminden soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasına, dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine oyçokluğuyla karar verildi? dedi.

- Danıştay'ın bu kararının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aparı hakkında isnat edilen suçu işlediği iddiasıyla soruşturma başlatacak.

-ÖSS'DE YÜZ BİNLER GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK

-Üniversitelerde okuyacak adayları belirlemek amacıyla düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavı, Pazar günü saat 09.30'da yapılacak. ÖSS'de 1 milyon 644 bin 73 genç geleceğini belirlemek için 180 dakikalık maratonda ter dökecek.

-ÖSS ADAYLARINA UZMANLARDAN ÖNERİLER

-ÖSS'ye sayılı günler kala, sınava girecek adaylara uzmanlardan öneriler geldi. Aralarında psikologlar ve diyetisyenlerin de bulunduğu uzmanlar, sınava girecek adaylara neler giyinilmesi gerektiğinden, sınav sabahı yenilmesi gerekenlere kadar birçok tavsiyede bulundu.

-15 MİLYON ÖĞRENCİ YARIN KARNELERİNİ ALIYOR

-2007-2008 eğitim-öğretim yılı yarın sona eriyor. İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci yarın karnelerini alırken, 3 aylık yaz tatiline çıkıyor.

-EĞİTİM-BİR-SEN 2007-2008 EĞİTİM YILINI DEĞERLENDİRİYOR

-Eğitimciler Birliği Sendikası 2007-2008 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle eğitim sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin basın açıklaması yapıyor. (Saat:9.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber