Fındık faresi OKS'de 20 öğrenciyi yaktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Esra KAYA

Ankara'da bir lisede, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda ortaya çıkan bir fındık faresi, 20 öğrencinin çığlık çığlığa sınıfı terk etmesine neden oldu. Diğer sınıflarda sınavın devam etmesi nedeniyle öğretmenler, öğrencileri tek tek topladı. Konsantrasyonları bozulan öğrenciler başka sınıfa alındı ancak hiçbirine ek süre tanınmadı.

ANKARA 50. Yıl Lisesi'nde, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) sınıfa giren bir fındık faresi ortalığı karıştırdı. Sınıftaki 20 öğrenci panik halinde kendilerini dışarıya attı. Olay yerine gelen okul görevlisi de sınıfta fare avına çıktı. Görevli ve öğretmen sınıfın içinde dolanırken, psikolojileri ve konsantrasyonları bozulan öğrenciler de soruları çözmeye çalıştılar. Kısa süreli kovalamacanın ardından fare sınıftan çıkarıldı.

Ek süre isyanı

Ancak sürekli yere bakmaya, ayaklarını havaya kaldırmaya çalışan öğrencilerin sınava devam edemeyeceğini anlayan gözetmen, öğrencileri yan sınıfa taşıdı. Sınıf değişikliği sırasında da süre kaybı yaşayan öğrencilere sınav sonrasında ek süre verilmedi. Panik yaşayan öğrencilerin başına gelenleri sonradan öğrenen anne babaları isyan etti. Veliler, çocuklarının hiçbir olay yaşanmamış gibi sınava katılan diğer öğrencilerle aynı muameleye tábi tutulmasına karşı çıkarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) şikáyet dilekçeleri yağdırdı.

Süre verilmeliydi

50. Yıl Lisesi Müdürü Halil Kılıç ise, "Büyütülecek bir şey yok. Küçücük fındık faresi. Ne olacak ki? Yan sınıf boşmuş zaten. Öğretmenimiz sessiz sedasız etkilenmesinler diye geçirmiş. Süre kaybı yaşanmadığı için fazladan süre verilmedi" dedi.

MEB yetkilileri ise kusurlunun salon görevlisi olduğunu belirterek, şunları söylediler:

"Okul yönetiminin bu çocuklara en az 10 dakika ek süre vermesi lazımdı. Merkezi sınav olduğu için bu çocukların sınavını yenilememiz gibi bir şey söz konusu olamaz. Biz yönetici ve görevlileri sınavdan önce defalarca uyardık. Eğer sınav esnasında herhangi bir sorun yaşanırsa 'Hemen sınav merkezlerine telefon açın, bize danışın' dedik. Hiç zaman kaybetmeden sınıf değiştirilmiş olsa bile öğrencilerin konsantrasyonu bozuluyor. Salon görevlisi yüzde yüz kusurlu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber