ÖSS'de doğru çözümün püf noktaları

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tek doğruyla fark at GÜNCEL

ÖSS'ye iki gün kala uzmanlardan önemli uyarı: Hiçbir soruyu hafife almayın. Tek doğru cevap sizi 4 bin kişinin önüne geçirebilir. Net açıklanan soruların altında bir şey aramayın

ÖSS'DE 2 gün sonra, tam 1 milyon 643 bin aday yarışacak. 113 bin kontenjan artışıyla birlikte sınava giren adayların 700-750 bini üniversiteli olacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ?Sorular kolay olacak' sözleri adayları rahatlatıyor. Ancak eğitimciler OKS'deki gibi birinci patlaması yaşanmasından endişeli.

YÜZDE 20 BELİRLEYİCİ OLACAK

SORULARIN yüzde 20'si derece yapacak öğrencileri ayrıştırmak için zor gelecek. Ancak kolay soruları çok sayıda aday doğru çözeceği için tek doğru bile önem taşıyor. Pratik Dersaneleri Genel Müdürü Ali Kazım Görücü ile Uğur Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Turgay Polat, sınavda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

4 BİN KİŞİYİ GEÇEBİLİRSİNİZ

?ÇÖZECEĞİNİZ tek soru sizi 4 bin kişinin önüne geçirebilir' diyen Turgay Polat, şu önemli uyarılarda bulundu: ?Sözel 2'den 300 puan alan bir aday, 1 Türkçe sorusunu eksik yaparsa yaklaşık 4 bin kişinin gerisinde kalır. Eşit Ağırlık öğrencisinin bir eksik matematik sorusu yapması 3 bin 500, sayısal öğrencisinin fizik, kimya, biyolojiden 1 eksik yapması 3 bin kişinin gerisinde kalması anlamına geliyor.'

OKUMA YAZMA BİLEN ÇÖZER

SINAVDA net açıklanan soruların altında bir şey aranmaması gerektiğini ifade eden Ali Kazım Görücü ise şöyle konuştu: ?Soruların yüzde 20'si zordur. Yüzde 40'ı normal her çocuğun çözebileceği sorulardır. Yüzde 20'si kolay, yüzde 10'u ise çok kolay sorular olacak. Okuma yazma bilen herkes çözer. Bu nedenle net soruların altında bir şey aramaya gerek yok.'

Doğru çözümün püf noktaları

MATEMATİK 1: Bu bölümde size ters gelen, soruları geçme becerisini göstermelisiniz.

MATEMATİK 2: Temel bilgileri tarayan sorulardan oluşur. Moralinizin iyiyse başarınız artacaktır.

TÜRKÇE: Yüzde 85'i okuduğunu anlamaya dayalıdır. Yanıt paragrafın içindedir. Dilbilgisi ortaokul bilgisiyle çözülebilir. Edebiyatta detay sayılacak bilgi istenmez.

TARİH: Sorudaki verilen bütünsel olarak değerlendirilmeli. Çözümde varsayım ya da olasılık kurulmamalı. Soru kökünün olumlu ya da olumsuz olduğu belirlenmeli.

COĞRAFYA: Bilgi ölçmeye yönelik sorulardır. Verilen bilgiler yorumlanarak sonuca gidilmeli. Grafik ya da tablolarda cevabın tabloda olduğu unutulmamalı.

FELSEFE: Soruları doğru yanıtlamak için verilenleri ve sizden ne istendiğini doğru anlamak yeterlidir.

FİZİK: Fizik sorularında sadece bilgi yeterli değil. Sorular dikkatli okunmalı. Uzun sorularda dikkat dağılmamalı.

KİMYA: Her soruda dikkat edilmesi gereken bir, iki ya da üç sözcük vardır. Grafikli sorularda grafiğe sayısal değerler verilerek anlaşılır hale getirilmelidir.

BİYOLOJİ: Canlıyı inceleyen bir bilim olduğu için sorulara herkes rahatça yorum yapabilir. Bu bölümde lise müfredatı dışına çıkılmıyor.

GEOMETRİ: Geometride veriler önemlidir. Kullanılmayacak bilgi verilmez. Yapacağınız işlemden önce işlemin sonuca yönelik olup olmadığına dikkat edin.

SULTAN UÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber