Eğitim-Bir-Sen: Erken tatil ücret kaybı yaratmasın

Haber Giriş : 13 Haziran 2008 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Eğitim-Bir-Sen, 8. ve 11. sınıf öğrencilerinin bir hafta erken tatile girmesinin, bu sınıflara derse giren öğretmenlerin ek ders ücretlerinde kayıp yaratmamasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, 2007-2008 eğitim-öğretim döneminin bugün sona ermesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da yaz tatilini iyi değerlendirmesi ve eğitimdeki bazı sorunları çözüme kavuşturması gerektiği ifade edildi. 8. ve 11. sınıf öğrencilerinin bir hafta erken tatile girmesi nedeniyle, bu sınıflarda görevli öğretmenlerin okula gelmelerine rağmen ek ders ücreti alamamalarının söz konusu olacağı belirtilerek, erken tatilden dolayı öğretmenlerin mağdur edilmemesi istendi. Sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki farklılıkların giderilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Acilen sözleşmeli öğretmenlere il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişikliği hakkı verilmelidir. Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavını kazanıp herhangi bir nedenle uzman veya başöğretmen olamayanların kazanılmış hakları dikkate alınarak mağduriyetleri giderilmeli, konu ile ilgili mevcut yasal düzenleme dikkate alınarak yeni sınav açılamalıdır.

Öğretmenlerin il içi ve iller arası ter değiştirmelerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Yer değiştirme yönetmeliği ve kılavuzundan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı öğretmenlerin aile bütünlüğü bozulmuştur. Öğretmenlerin çalışma koşulları, özür durumları ve aile bütünlüğü göz önünde bulundurularak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber