Rektör seçimi yapılacak üniversitelere YÖK'ten uyarı

Haber Giriş : 13 Haziran 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, bu ay rektörlük seçimi yapacak 21 üniversiteye gönderdiği yazıda, yapılacak oylama ile ilgili uyarılarda bulundu.

- YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, bu ay rektörlük seçimi yapacak 21 üniversiteye gönderdiği yazıda, yapılacak oylama ile ilgili uyarılarda bulundu.

Özcan, seçim yapacak üniversitelerde oy kullanılması konusunda bazı konulara dikkat çekerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Özcan, üniversitelere gönderdiği yazıda, seçimlerde şu tedbirlerin alınmasını istedi:

"-Oy kullanacak öğretim üyelerinin kadrolarının bulunduğu fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokuluna göre soyadlarının alfabetik sırasına göre sandıklara dağılımı yapılması,

-Rektörlük seçimi için adaylığı açıklanmış olan profesörlerin ad ve soyadlarının açılımının tam olarak yazıldığı ve üniversite mührünü taşıyan oy pusulalarının oy verilecek kabinlerde yeterli sayıda bulundurulması,

-Öğretim üyelerinin adaylığın açıklamamış olan başka profesörlere de oy verebilmelerine imkan tanımak için üniversite mührünü taşıyan boş oy pusulalarının oy verilecek kabinlerde yeterli sayıda bulundurulması,

-Üniversite mührünü taşıyan oy pusulalarının aynı ebatta olması ve üzerinde isim yazılı olanların aynı yazı karakteri ile yazılmasının ve yazı tipi boyutlarının aynı büyüklükte olmasının sağlanması."

-21 ÜNİVERSİTE SEÇİMDE-

Bu yıl seçim yapılacak olan 21 üniversite ise şunlar:

Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Süleyman Demirel Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi.

2009 yılı Ocak ayında ise İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimine gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber