'Deva 27' operasyonuna 13 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 17:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gaziantep'te ihalelere fesat karışma suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 13 zanlı hakkında tutuklama kararı verildi.

- Gaziantep'te ihalelere fesat karıştırıp devleti zarara uğratmak, yolsuzluk, rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak iddialarıyla adliyeye sevk edilen aralarında Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı ve doktorların da bulunduğu 23 kişiden 13'ü tutuklandı.

Adliyeye sevk edilen sanıklardan Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilenler arasındaki 25 Aralık Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı E.S ile Şehitkamil Devlet Hastanesi Doktoru A. M, satın alma memuru A. K, firma sahipleri H. D, Y. Y, M. B, A. T, M. D, M. C, R. V, S. S, E. S. ve H. K, ?Kamu İhalelerine Fesat Karıştırmak, Yolsuzluk, Rüşvet Almak Ve Görevi Kötüye Kullanmak? suçlarından tutuklandı. Diğer zanlıların tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerince, ?Deva 27? kod adıyla yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalarda, ildeki 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesinde açılan ihalelerde ve doğrudan temin yolu ile alınan tıbbi malzeme alımlarında, firma sahipleri ile kamu görevlilerinin anlaşarak normal fiyatın üstünde malzeme alımı yaptıkları ve menfaat sağladıkları, ihale şartnamelerinin ihale verilecek firmalara göre düzenlendiği, yaklaşık maliyetlerin firmalara bildirildiği, yüzde karşılığında ihalelerden para alındığı, firmaların elindeki malzemelerin özellikleri ve türüne göre şartnameler hazırlandığı tespit edilmişti.

Eş zamanlı operasyonda, Gaziantep'te 21, Adana'da 1 ve Kahramanmaraş'ta 1 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber