Osman Paksüt doğruları söylemiyor mu?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paksüt - Başbuğ görüşmesi skandala dönüştü! POLİTİKA

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'la yaptığı gizli görüşmeyi, iki gün önce inkar ettiği ortaya çıktı. Paksüt, dün Taraf gazetesinin gündeme taşıdığı görüşmeyi doğrulamış ve 'Irak meselesini konuştuk' demişti.

Hürriyet yazarı Enis Berberoğlu, bugünkü köşesinde Paksüt'ün konuyla ilgili iki gün önce kendi yönelttikleri soruya 'böyle bir görüşme yok' diye yanıt verdiğini açıkladı.

Berberoğlu şöyle yazdı:

'Başbuğ görüşmesini Hürriyet olarak biz de duyduk ve önceki gece Paksüt'e iki kez sorduk, kesin dille yalanladı.

Merak ettim, neden kendisini arayan muhabire, 'Paşa benim yakın dostumdur, hep görüşürüm, ne gariplik var bunda?' diyemedi de ertesi günkü imalı haberlere geçit verdi acaba?

Yargıçların kararlarıyla konuşmaları esastır. Ama daha önemlisi, tam doğruyu söylemeleridir.'


Enis Berberoğlu'nun yazısı

Neden hep Paksüt

OSMAN Paksüt'ün Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ Paşa ile görüşmesi manşete çıkıyor.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, bu haber üzerine kendisini, "İzleniyorum" diye savunuyor... Yani türban ve AKP kapatma davasıyla ilgili çizgisinden ve oyundan ötürü kamuoyu nezdinde karalandığı imasında bulunuyor. Haklı mı, belki!

Ama gelin her iki davanın seyrine bakalım... AKP iddianamesi 11-0 geçiyor... Türban davası 9-2 sonuçlanıyor. Yani Paksüt kararında yalnız değil, aksine kahir çoğunluğun sesi.

Neden sadece Osman Paksüt hedef alınsın ki?

Osman Paksüt, Anayasa Mahkemesi'ne seçilmeden önce Dışişleri'nde Büyükelçiliğe (Bağdat) kadar yükselmiş bir diplomattı... Zaten İlker Paşa ile yakınlığı Brüksel'de başladı.

Ama Paksüt'ü, sadece asker dostu saymak yanlış... Örneğin AKP'li Egemen Bağış ile ailece görüştüklerini biliyorum. Abdullah Gül ve eşinin yurtdışında evinde konakladıkları da...

Dahası Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt Hanımefendi, mart ayı başında kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dış ilişkilerini yürüten şirketi Anket AŞ'nin yönetimindeydi.

Kapatma davası açılınca bizzat Melih Gökçek'e istifasını verdi. Gökçek, "Göreve gelmenizi nasıl sevinçle karşıladıysam, ayrılmanıza da saygı duyuyorum" diyerek istifayı kabul etti.

Ferda Paksüt, Anket AŞ'nin yöneticisi sıfatıyla belediyenin Lefkoşa'da düzenlediği Kıbrıs Günleri gezisine de katıldı... 20-24 Mart tarihli bu gezinin harcamalarını kendisi karşıladı.

Özetle, Paksüt çifti her kesimden isimlerle yakın ve irtibatlı.

İlişkileri nedeniyle hedef alındıklarına inanmak da güç!

Kalıyor geriye iletişim sorunu... Mesela Başbuğ görüşmesini Hürriyet olarak biz de duyduk ve önceki gece Paksüt'e iki kez sorduk, kesin dille yalanladı.

Merak ettim, neden kendisini arayan muhabire, "Paşa benim yakın dostumdur, hep görüşürüm, ne gariplik var bunda?" diyemedi de ertesi günkü imalı haberlere geçit verdi acaba?

Yargıçların kararlarıyla konuşmaları esastır. Ama daha önemlisi, tam doğruyu söylemeleridir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber