ÖSS sonrası dersanede alkollü kutlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2008 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, bazı dersaneler tarafından 'Arap Şükrü' olarak bilinen eğlence sokağında "ÖSS'nin stresini atma" adı altında düzenlenen gecede sınava giren 16-18 yaşları arasındaki gençlerin içki içmesine eğitimciler tepki gösterdi.

Eğitim sendikaları, dersanelerin her ne kadar ticari kurum olsa da birer eğitim kuruluşu olduğuna dikkat çekerek; "Eğitim kurumları, kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak için mücadele etmeli, ancak burada alkole yönlendirme gayretini görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, bazı dersanelerce Arap Şükrü Sokağı'nda düzenlenen gecede gençlerin 'su gibi' içki içmesini 'tüylerim ürpeldi' diye değerlendirdi. Türkoğlu; "Dersaneler her ne kadar ticari kurumlar olsalar da nihayetinde bir eğitim kurumudur. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıdır. Bu nedenle Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda hareket etmek zorundadılar. Bursa'da ÖSS sonrasında, bir çok dersanenin henüz 16-18 yaşındaki genç çocuklarımızı kutlama adı altında içkili yerlerde parti düzenlemelerini makul karşılamamız mümkün değildir. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün harekete geçmesi lazım. Eğitim kurumları toplumda kötü alışkanlıklar diye nitelendirilen alkol tüketimini bırakınız teşvik etmeyi onun kullanılacağı ortamlar oluşturmayı gençlerimizi, çocuklarımızı bu ortamlardan ve alkolden uzaklaştıracak çalışmaklar yapması gerekir. Sorumluları göreve çağırıyoruz" dedi.

Bu arada CİHAN muhabirinin sorularını cevaplayan Arap Şükrü Sokağı'nda parti adı altında ÖSS'ye giren gençleri buluşturduğu öne sürülen dersanenin yetkilisi; "Oraya her yıl tüm dersanelerin öğrencileri gidip eğleniyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber