Liseli genç, barajda kayboldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2008 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da, yüzmek için baraja giren lise öğrencisi, suda kayboldu. Öldüğü sanılan gencin babası ve yakınları olay yerinde gözyaşı dökerken, arkadaşları geç gelen dalgıca ve basın mensuplarına küfür ederek tepki gösterdi.

Şair Abay Kumanbay Lisesi 1. sınıf öğrencisi Alican İspir(16) ve 3 arkadaşı okulların tatile girmesini de fırsat bilerek, Alibeyköy Barajı'na eğlenmeye geldi. Gençler, baraj kenarında bir şeyler yiyip içerken, liseli Alican daha sonra yüzmek amacıyla suya girdi. Soyunarak suya atlayan Alican, birkaç dakika sonra çırpınarak gözlerden kayboldu. Arkadaşlarının çaresiz bakışları içerisinde kaybolan ve boğulduğu sanılan genç için hemen ambulans ve polis çağırıldı. Olay yerine gelen polis Alican'ı bulabilmek için itfaiyeden ve Deniz Polisi'nden yardım istedi.

Baraja gelen itfaiye ekibi dalgıç olmadığı için suda arama yapamazken, bu sırada gencin eşyaları arasında bulunan telefondan bir yakını çağırıldı. Olay yerine gelen ve İspir'in eniştesi olduğu öğrenilen Murat Gündüz, eşyalarını ve telefonunu gördüğü gencin kayınbiraderi olduğunu anladı ve gözyaşı döktü. Gündüz, buradan telefonla Alican'ın babası Esat İspir'i aradı. Bir süre sonra koşarak baraj gölüne gelen Esat İspir'e haberi polisler verdi. Çocuğunun boğulduğunu anlayan acılı baba gözyaşı dökerken, dalgıç saatler geçmesine rağmen bir türlü gelmedi. Dalgıcın beklendiği sıralarda baraj kıyısında bekleyen ve Alican'ın arkadaşları olduğu öğrenilen gençler, polise ve basın mensuplarına tepki gösterdi. Dalgıca ve gazetecilere küfürler yağdıran gençler, daha sonra Alican'ı kendileri aramaya karar verdi. Gençlerden biri polisin tüm uyarılarına rağmen soyunup suya atladı. Alican'ın kaybolduğu yere birkaç kez dalıp çıkan genç daha sonra polisin yaklaşması üzerine kıyıya çıktı.

Olay yerine beklenen ve saatler sonra gelen deniz polisine bağlı dalgıçın Alican'ı arama çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber