Mahkûmların makatlarındaki telefon, dedektörle bulundu

Haber Giriş : 17 Haziran 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orhan SAAT/İSTANBUL

Kapatılan Bayrampaşa Cezaevi'nden 80 tutuklu, cuma gecesi Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi. Bu tutuklulardan bazıları cezaevine alınırken, geçirildikleri metal dedektörlü kapı uyarı verdi.

Jandarma komutanı, durumundan şüphelendiği tutukluları, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tutukluların röntgenleri çekildi. Doktor müdahalesi ile çıkarılan poşetler içindeki cep telefonu, telefon şarj cihazı ve sim kartlara el konuldu. Bir tutuklunun karnında ise mermi çekirdeği çıktı. Bir jandarma yetkilisi, daha çok yabancı uyruklu tutukların bu yolu seçtiğini söyledi.

Hürriyet

Mahkûmların röntgeninde cep telefonu ve şarj cihazı çıktı

Bayrampaşa Cezaevi'nin boşaltılması sürecinde Maltepe Cezaevi'ne nakledilen bazı mahkûmların vücutlarına sakladıkları cep telefonu, SIM kart ve şarj cihazı, X-ray kontrolüne takıldı. Görevlilerin şüphelenmesi üzerine röntgen filmi çekilen mahkûmların iç organlarında tespit edilen cep telefonları ve şarj aletleri görenleri şaşkına çevirdi.

Kapasitesinin üstünde tutuklunun kaldığı cezaevinde 6 Haziran'da başlanan boşaltma kapsamında 600 tutuklu ve hükümlü, Maltepe Cezaevi'ne nakledildi. Yeni yerlerinde tek tek X-ray'den geçirilen mahkûmların bazılarında cihazın ikaz vermesi üzerine kontroller tekrar edildi. Elbiselari çıkartıldıktan sonra cihazdan geçirilen mahkûmların geçişi sırasında ikazın devam etmesi üzerine jandarma, mahkumları Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Röntgen filmleri çekilen tutuklu ve hükümlülerin vücudunun iç kısmında cep telefonu, SIM kart ve şarj aleti bulundu. Doktor müdahalesiyle vücuttan çıkartılan cep telefonlarına el konuldu. Bu arada, bir tutuklunun karnında ise mermi çekirdeği tespit edildi. Vücudunda cep telefonu tespit edilen tutuklu ve hükümlülerin arasında yabancı uyrukluların da bulunduğu öğrenildi. Bu tür yöntemlerle daha önce de karşılaştıklarını söyleyen jandarma yetkilileri akıllara durgunluk veren taktiklerle cezaevine cep telefonu sokmaya çalışan tutuklu ve hükümlüler hakkında soruşturma başlattı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber