Ankara Üniversitesi Ortak Akılla yönetilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 10:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Prof. Dr. Hikmet Akgül:

Ankara Üniversitesi ?Ortak Akılla? yönetilecek!

Ankara Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimi 18 Haziran'da Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde yapılacak. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Akgül, üniversitenin yönetimine talip olduğunu belirterek, Rektör olması halinde Ankara Üniversitesinin ortak akılla yönetileceğini söyledi.

Seçim süresince öğretim üyeleri ile ortak akıl toplantıları yaparak, fakülte ve üniversite genelindeki sorunları tespit eden, çözüm yollarını öğretim üyeleriyle birlikte tartışan Prof. Dr. Hikmet Akgül, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesinin, tarihi misyonu yeniden harekete geçirileceğini söyleyerek ?Ankara Üniversitesi, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bilimsel temellerinin üretildiği bir üniversite haline getirilecektir? dedi.

Adil, akademik özerklik ve özgürlüğe önem veren, öğretim üyelerinin görevlendirilmelerinde liyakati önceleyen, bilimsel üretimde kaliteyi gözeten, topluma yönelik sosyal sorumluluğun gereklerini yapan bir üniversite sözü veren Prof.Dr.Hikmet Akgül'ün önemli projeleri arasında şunlar bulunuyor:

- Üniversite hastanelerindeki döner sermayelerin kötü gidişi, üniversitelerde profesyonel ekonomik yönetimin yapılması gerekliliğini apaçık ortaya koymuştur. Ankara Üniversitesinde döner sermayelerin daha verimli işletilmesi için, ekonomik reform yapılacaktır.

- Öğretim elemanlarımızın özlük haklarının geliştirilmesi için hem Hükümet ve YÖK nezdinde etkin çalışmalar yapılacak, hem de üniversitemizin kaynakları daha etkin kullanılacaktır.

- Ankara Üniversitesi Uydu Kenti projesiyle üniversitemizin mevcut fiziksel dağınıklığı ortadan kaldırılacak, öğretim elemanları, öğrencileri ve tüm çalışanlarıyla; içerisinde alışveriş merkezinden spor komplekslerine, personel lojmanlarından modern dersliklere kadar tam bir bilim kenti kurulacaktır.

- Üniversitemizin tüm birimlerinin uluslararası standartlarda akredite edilmesi çalışmalarına başlanacak ve böylece Ankara Üniversitesi bir dünya üniversitesi haline getirilecektir.

-Üniversitemizde öğretim elemanlarımızın çalışmalarını sınırlayıcı katı bilimsel kurallar değil, evrensel ölçütlerde, uluslararası bilimsel üretime katkı sağlayacak multidisipliner çalışmalar desteklenecek, sadece sayısal fazlalık değil kalite olarak da en iyi yayınların Ankara Üniversitesinden çıkması için gerekli bilimsel ortam hazırlanacaktır.

- Kurulacak olan Ankara Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi, sadece üniversitemizin değil, Ankara'nın da uluslararası bilimsel kongrelerin ve kültür-sanat etkinliklerinin yapıldığı bir bilim-sanat kenti olmasını sağlayacaktır.

- Üniversitemizde kurulacak olan Proje Bürosu ile, öğretim elemanlarımızın yapacağı tüm projeler kendilerine maliyet getirmeyecek şekilde desteklenecek, ortaya çıkacak bilimsel ürünler, yayın ve satış büromuz kanalıyla hem bilimsel arenayla hem de toplumumuzla paylaşılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber