Elazığ'a yeni üniversite

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bil Holding bünyesindeki İstanbul Aydın Üniversitesi Elazığ'a özel üniversite kurmak için girişimlere başladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi mütevelli heyetinde yer alan Dr. Mustafa Aydın, Mis Holding'in davetlisi olarak Elazığ'a gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

Gün içinde Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Belediye'yi gezen Aydın son olarak basın mensupları ile biraraya geldi.

Dr. Aydın Elazığ'da vakıf üniversitesi kurmak için incelemelerde bulunduğunu belirterek Anadolu toprağında bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Aydın, "Ülkelerin kalkınmışlığı eğitim nüfusuyla, o ülkenin eğitime kaç yıl ayırdığıyla ölçülüyor olmuştur. Çağdaş ülkelerde eğitim yıl 22 iken bizde bu 6 yıldır. Belirli şehirlere yatırım yapılarak kalkınma olmaz, bunu Anadolu'nun tüm şehirlerine yayarak mümkündür. Son 5 yıl içerisinde artık vakıf ünivesiteleri kendi bulduğu ilin dşındada eğitim yatırımları yapmaya başlamıştır. Bizler araştırma, inceleme yaptık." dedi.

Açılacak olan üniversitede hangi bölümlerin yer alacağını belirlenmediğini vurgulayan Aydın Elazığ'ın arz ve taleplerinin dikkate alınarak bölümler açacağını söyledi.

Mustafa Aydın, son olarak çalışmaların normal şartlar altında giderse üniversitenin 2009 veya 2010 yılında eğitim hayatına başlayacağını ifade etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu Anadolu kaplanı dedikleri Elazığ'ın kükremeye başladığını işadamlarının artık Elazığ'a gelmeye başladığı belirtti.

Selmanoğlu, "Bugün anlamlı birgün işadamlarını Elazığ'da görmekten mutluyum ve her konuda yardımcı olacağım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber