ÖSS kılavuzu iri puntolarla yazılacak

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünal Yarımağan, kurumu, teknolojinin daha etkin kullanıldığı bir yapıya kavuşturmak istediğini, bir bilgisayar mühendisi olarak bildiklerini uygulamaya çalışacağını söyledi.

ÖSYM'nin yeni başkanı Yarımağan, bu çerçevede önümüzdeki yıldan itibaren ÖSS kılavuzunun ?daha iri puntolarla yazılmış, renkli, daha az sayfası olan, okunabilecek bir hale' getirileceğini söyledi.

Adayların zaman zaman kurallara uymayan davranışta bulunduğunu, buna karşın zarar görmemeleri için büyük çaba harcadıklarını anlatan ÖSYM Başkanı Yarımağan, bazı cevap anahtarlarının ?kapkara?, bazılarının ise okunamayacak şekilde ?silik? doldurulduğuna dikkat çekti.

Optik okuyucuyu kandırmaya çalışan adaylar olduğunu belirten Yarımağan, ?Aday, birisinden duyuyor, kağıdın üzerine mum sürülürse makine cevapları doğru okuyor diye. Tutuyor kağıdın üzerine mum sürüyor. Adayların bu gibi tuhaf girişimlerden sonuç alması mümkün değil.? dedi. Böyle durumlarda en azından salon başkanının bilinçli davranması gerektiğini belirten Yarımağan, ?Eğer bir video filmi hazırlarsak ve o görevlilere izletebilirsek, bunun bir etkisi olur.'' değerlendirmesinde bulundu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber