Dokuz Eylül Üniversitesinin promosyon hüllesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen İzmir şubesi, banka ile yapılan anlaşma neticesinde alınan bir promosyon var ise bu promosyonun ödenmesi istemiyle Dokuz Eylül Üniversitesine 2007 yılında başvurmuştur. Üniversite, verdiği cevapta, çalışanların maaşlarının bankadan ödenmesi karşılığında nakdi bir ödeme alınmadığını belirtmiştir.

Sendika, bu cevap üzerine yeni bir banka ile anlaşma yapılmasını istemiş, bu talebin olumsuz karşılanması üzerine de dava açılmıştır.

Dava devam ederken Dokuz Eylük Üniversitesi mahkemeye ilginç bir belge sunmuştur. Buna göre İşbankası, kuruma bir promosyon ödemesi vermemekle birlikte, 20.04.2005 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı hesabına Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binalarının inşaatında kullanılmak şartıyla 4.000.000,00-YTL bağış yapmıştır. Üniversite, bu meblağ ile sözü edilen inşaatların tamamlandığı belirtilmiştir.

İzmir 1. İdare Mahkemesi ise geçtiğimiz aylarda verdiği kararda, dağıtılan promosyon paralarının personele dağıtılmasını öngören yasal ve hukuki bir zorunluluk bulunmadığı zaten sadece bağış adı altında bir ödeme yapıldığını belirterek, davacı sendikanın talebini reddetmiştir.

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanlığı memurlar.net'e gönderdiği iletide hukuk mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber