Özcan: Sözlerim sorunun kendisine yönelik bir vurgu niteliğindedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Milletvekili Muharrem İnce ile yaptığımız sohbet sırasında 'bütün bunları imam hatiplerin önünü açmak için yapıyorsunuz' ifadesi üzerine, sözlerim belli meslek liselerine yönelik olmayıp, sorunun kendisine yönelik bir vurgu niteliğindedir" dedi.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Milletvekili İnce ile mesleki ve eğitim problemleri ile katsayı üzerine TBMM'deki sohbetleri sırasındaki sözlerinin bazı basın yayın kuruluşlarınca "abartılarak, kastı aşan tarzda ve maksadının tersi anlamında" verildiğini ifade etti.

Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir yanıyla toplumda kutuplaşmayı tahrik eden, öbür yanıyla da Türk sanayi ve iş dünyasını, nitelikli insan gücünü zaafa uğratan katsayı uygulamasını rasyonel ve bilimsel dayanaktan yoksun, haksız bir uygulama olarak gördüğüm için bu haksızlığa maruz kalan insanlarımızı incitmek niyetim asla söz konusu olamaz.

Ne şahsımın ne de YÖK'ün ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları hakkında bir ön yargıya sahip olmaları mümkün değildir. Bütün kurumlar, milletimizin ve devletimizin kurumlarıdır. Şahsımın ve YÖK'ün tüm kurum ve kuruluşlara olduğu kadar tüm eğitim-öğretim kurumlarımıza aynı mesafede olduğu ve bunun aksini düşünmenin YÖK genel amaç ve hedefleri ile bağdaşmasının mümkün olmadığı da açıktır. Buna karşın, mesleki ve teknik eğitimin problemlerinin çözümüne ilişkin projeler gündeme geldiği her durumda, imam hatip liselerinin öne sürülmesi mesleki ve teknik eğitimin birikmiş acil sorunlarının çözümüne set çekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber